Onneksi minulla on salainen pahe naputella postausluonnoksia varastoon, joten saan kuin saankin julkaistua tämän ajallaan. Kuvan lisäämiseen meni kylläkin jokunen hetki, mutta nyt pitäisi homman toimia. Eräs kalenterivuoden tärkeimmistä juhlapäivistä on nimittäin taas käsillä ja vaikka minä olen täällä maapallon toisella puolella, tahtoisin silti muistaa päivänsankaria. Käydäänpä kerrankin suoraan asiaan. Tämän kymmenkohtaisen “miksi isäni on maailman paras isä” -listan avulla tahdon toivottaa hyvää isänpäivää kaikille, jotka tuota isä-titteliä voivat käyttää.

Isäni on maailman paras isä, koska…

  1. … vaikka tapahtuisi mitä kauheaa, hän suhtautuu asioihin rauhallisesti ja realistisesti, jolloin ongelman ratkaisu on helpompi huomata. Verrattuna omaan paniikkireagoimiseeni ja asioiden jatkuvaan dramatisoimiseen tämä realismigeeni olisi ollut kiva periä.
  2. … hänen ansiostaan veronpalautukseni melkein kuusinkertaistuivat kevään arviosta korjattuun versioon. Isät kun tajuavat asioita, joita tytärten pieniin päihin ei mahdu tunkemallakaan.;)
  3. … joka kerta, kun meiltä kuolee lemmikki (ei sitä silti tapahtu mitenkään usein) ja isä julistaa, että enää ei sitten oteta uutta, hän on 100-prosenttisesti ympäripuhuttavissa.
  4. … isällä on huumorintajua kestää huonoja juttujani, vaikka sarkasmi ei aina ihan täysin uppoakaan.
  5. … hän on ainut ihminen koko maailmassa, jonka voi luottaa olevan aina ajoissa. En muista ainuttakaan kertaa, että isäni olisi ollut edes tasalta (eli melkein myöhässä) sovitussa paikassa.
  6. … isä muistaa aina merkkipäiväni. Aina! Ja syntymä- sekä nimipäivien lisäksi isä ostaa vaimolleen ja tyttärilleen joka vuosi kukkia naistenpäivänä.
  7. … hänen ansiostaan matematiikka on ollut aina minulle helppoa. Se on tasan sen syytä, että vaeltelimme luonnossa ja laskimme kaikkea mahdollista eläimistä kasveihin, kun olin pieni.
  8. … toisin kuin viisaiden ihmisten mielestä, isäni mielestä on ihan ok ostaa jotakin, koska se on halpaa. Eipähän tarvinnut nuorempana keksiä uusia selityksiä shoppailureissujen jälkeen, kun tuo yksi ja sama toimi lähes poikkeuksetta.
  9. … äiti ei aina vaan tajua ja silloin tarvitaan isiä, joka ymmärtää.
  10. … isä on niin turvallinen ja iso, että vaikka lihoisin 30 kiloa tai vielä enemmän, tuntisin silti itseni isin pikkutytöksi!:D