Taivuin vihdoin kohtalooni. Koska 11.11.2011 on varmasti monen rakastavaisen tärkeä päivä, minäkin kirjoitan nyt pari riviä rakkaudesta. Rakastan nimittäin kahvia niin paljon, että tein sille vihdoinkin blogiini ihan oman kategorian. Kahvijutut löytyvät siis jatkossa osastosta my/your/our cup of coffee, siirtelin sinne jo pari vanhempaakin kahvipostausta iloksenne.

Nyt olisi kuitenkin ihan uutta kahvipostausta tarjolla kahvikonetestailun muodossa. Tällä kertaa koekäytin Nescafén minulle lahjoittamaa Dolce Gusto Piccolo -kahvikonetta. Olen kokeillut paria muutakin kahvikapseleita ja -podeja nielevää kahvilaitetta, joten vertailukohtia löytyy jo hyvin. Noiden ilmatiiviiden kahvikapseleiden pointtihan on pitää kahvi tuoreena. Kahvi syntyy paineen avulla, jolloin mustaankin kahviin syntyy se ihana crema pinnalle. Muista kahvikoneista tämän uusimman testilaitteen erottaa se, että tässä käytetään maitokin kapseleista. (Hyvästi aamuiset kahvikriisit, kun maito on loppu jääkaapista!) Ja kapseleissahan on makuvaihtoehtoina muutakin kuin kahvia, mutta minä keskityn nyt siihen kahviin.

Niille, jotka miettivät, mistä noita maagisia kapseleita saa, minulla on hyviä uutisia. Sen lisäksi, että kapseleita on myydään hyvin varustetuissa ruokakaupoissa ja elektroniikkaliikkeissä, niitä voi tilata verkkokaupasta. Kerrankin kapseleita ei tarvitse metsästää jostakin yhdestä marketista, vaan niitä voi tilata helposti netistä kotiin. Kapselit ovat muuten kierrätysmuovia eli vaikka suodatinkahviin verrattuna roskaa syntyy enemmän, ekologisuuttakin on huomioitu.

Avaa kuva isommaksi!

Koneen testausta varten päätin valmistaa kahvijuoman, johon tulee maitoa, jotta pääsette näkemään, kuinka se maitokapseli oikein toimii. Kahvikoneen vesisäiliö täytetään ensin raikkaalla ja kylmällä vedellä. Sitten kapselilokeroon laitetaan haluttu kapseli. Maidon ja kahvin paikkaa voi vaihtaa riippuen siitä, miten tahtoo kahvijuomansa kerrostuvan. Allekirjoittanut laittaa aina maidon pohjalle. Sitten siirretään vipu joko kylmälle puolelle (jääteet ja -kahvit) tai tässä tapauksessa lämpimälle puolelle (kahvijuomat, kaakao jne.) Sieltä sitä juomaa sitten valuu niin kauan kuin vaan antaa valua. Kun haluttu juomamäärä on valunut, vipu palautetaan keskiasentoon.

Maitokapselin jälkeen latasin koneeseen kahvikapselin ja painoin vivun taas kuumalle puolelle. Lopulta kapselipaikka huuhdeltiin ja koneessa sammutettiin virta. Törkeän helppoa! Näin syntyi siis cappuccino. Noiden maitokapselien ansiosta tämä kahvikone voittaa aiemmin testaamani 100-0, sillä maitoletkun puhdistus oli minusta rasittavinta ikinä. Kone saa minulta plussaa myös pienestä koostaan ja siitä, ettei ylimääräisiä vipuja ja härpäkkeitä ole. Riemuitsin myös erityisen laajasta juomavaihtoehtovalikoimasta ja toimivasta nettikaupasta. Juomien kohdalla on sekin kiva puoli, että ne valutetaan itse eli jos tykkää tujummasta cappuccinosta, kahvin määrää voi lisätä ja maitovaahdon pienentää.

Saiko joku ylimääräisiä sydämentykytyksiä tai heräsikö kenties kahvikonekuume? Hyvä, sillä minulla olisi tarjolla ylimääräinen kahvikone ja iso kasa juomakapseleita. Kaikkien tätä postausta kommentoineiden kesken arvotaan tuollainen kompakti kahvikone ja juomakapseleita. Makukapseleita tulee mukaan yksi paketti jokaista seuraavista makuvaihtoehdoista: Cappuccino, Latte Macchiato, Nesquik (aivan törkeän hyvää), Zoegás Mollbergs Blandning, Caffé Grande Intenso ja Espresso Intenso. Osallistumisaikaa on sunnuntaihin 13.11.2011 kello 20:00 saakka.:)