Huulipunia on tullut tehokäytettyä nyt viikko ja seuraavaksi pukkaa testiraporttia tuntemuksistani. Tajusin heti maanantaina, että kynnys on suurin niihin puniin, joita pitää pohjustaa ja joiden vuoksi huulet täytyy rajata. Kaiken taustalla taitaa siis olla se vanha tuttu laiskuus.

Jätin vähän sattumalta väliin sen rajauskynän käytön yhtä päivää lukuun ottamatta, mutta testailin kyllä erilaisia pohjustustuotteita huulimeikin pysyvyyden lisäämiseksi. Kokeilin mm. valokynää, pohjustusvoidetta ja puuteria, noista suosikikseni nousi valokynä. Se piti huulipunan aisoissa ja autoi sitä levittymään tasaisesti. Lisäksi se korosti amorinkaarta ja samalla huulten muotoa varsin kivasti.

Maanantaina aloitin punakokeilut lempeästi sivelemällä huulilleni kiiltävää persikkaa Avonilta saadun (sävy shimmering nude) huulipunan muodossa. Yhdistin vaaleat ja kiiltävät huulet mustiin ylärajauksiin, jotta meikistä ei tulisi liian raskas. Tässä sävyssä on se hyvä puoli, ettei huulia tarvitse rajata, koska väri ei ole kovin tumma tai eroa radikaalisti huulteni luonnollisesta väristä.

Tiistaina siirryin ja vähän tummempaan punaan, kun huulilleni päätyi We Care Iconilta saadun punan sävy Perfect Fuchsia. Vahvasti sinertävä puna hehkui aika huomiotaherättävänä. Levitin sen muuten ilman rajauksia, koska en jaksanut alkaa vielä tiistaina harjoitella niiden tekemistä. Niin, eikä minulla ollut huultenrajauskynää oikeassa sävyssä. Puna pysyi kuitenkin todella hyvin koko päivän eikä levinnyt yhtään.

Keskiviikkona oli Elle Style Awards ja huulilleni päätyi jotakin punaista meikkaajan toimesta. Tämä oli ainut päivä, kun huuleni rajattiin. Lähikuvia meikistä ei juurikaan ole (muita kuvia kyllä löytyy tästä postauksesta) eikä ainakaan tuon punan hylsystä. Tai no, yksi kuva on, mutta se haukuttiin niin lyttyyn, etten linkkaa sitä, vaikka maksettaisiin!:D

Torstaina testasin luoda ristiriitaa huulipunalla ja yhdistin oranssit huulet violettiin ristikoruun. Huulipuna on huulilla tasan yhtä kirkas kuin hylsyssä, mutta tästä kuvasta se ei nyt jotenkin käy ilmi. Huulipuna on Clarinsilta saatu ja sävyltään Clementine. Tähän voisin jopa metsästää sopivan rajauskynän, sillä tämä väri on minusta edelleen aivan ihana!

Perjantaina kokeilin vähän tummempaa punaista. Kyseessä oli Maybellinelta saatu puna sävyssä Pleasure Me Red.  Tämä on muuten myös yksi Jonnan luottopunista, lähdimme nimittäin sattumalta liikenteeseen identtisillä huulilla. Eipä tarvinnut otaa kuin yksi puna korjailua varten mukaan!:D

Lauantaina väritin huuleni Oriflamelta saadulla viininpunaisella (sävy Hot Berry). Näistä huulista en oikein saanut hyvää kuvaa, mutta tuo dorkashotti saa luvan kelvata. Tämän sävyn koin vähiten omakseni. Ehkä se johtui päivän mustasta asusta, sillä oloni oli vähän liian gootti. Muuten sävy on kyllä kaunis.

Sunnuntaina kokeilin Max Factorin punaa. Sävy oli Dusky Rose ja se ja aikamoisen hohtava puna. Tämä on aika helppo käyttää sävyn vaaleuden vuoksi. Jotenkin koin tämän liian talviseksi tähän vuodenaikaan, minun lokeroinnissani tämä on talvihuulipuna.

Tuosta huulten rajaamisesta vielä vähän. Itse ajattelen, etteivät kaikki punat vaadi rajauksia, sillä esimerkiksi tuo tiistain puna ei levinnyt koko päivänä yhtään huulijuonteisiin, mutta sitten taas yksi punaisista huulipunista levisi jopa rajauskynän yli. Siveltimellä saa rajattua huulet yhtä kätevästi kuin kynällä. Ainakin minun kohdallani on ihan punasta kiinni, miten se käyttäytyy huulten rajakohdissa.

Itse huulipunan käyttämisestä oloni jäi jopa yllättävän positiiviseksi. Aion jatkossa käyttää niitä enemmän. Ainut huono puoli punissa on se, että on rasittavaa kysellä koko ajan kavereilta, ovatko huulet levinneet. Silmämeikkejä kun ei niin tarvitse yleensä kytätä.:)