Tämä ohje on bongattu Yhteishyvä-lehden ruokaliitteestä. Siirrän niitä välillä talteen, kun eteen osuu joku herkullinen resepti, jota on pakko päästä koettamaan. Tykkään normaalistakin nakkikeitosta paljon, mutta tämä oli kieltämättä mukavaa vaihtelua arkiruokaan. Ensi kerralla saatan laittaa mukaan perunaa bataatin tilalle tai korvaamaan siitä osan, ilman perunaa keitto ei vaan ole niin hyvää kuin se voisi olla.


Nakki-kasvisosekeitto

Keitto:

1 bataatti (n. 700 g)

2 sipulia

2 valkosipulinkynttä

1 kesäkurpitsa

1 purjo

1 l kasvislientä

Päälle:

1 pkt nakkeja (n. 300 g)

Yrittiöljy:

1 dl silputtuja tuoreyrttejä (esim. persilja)

1 dl oliiviöljyä

ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Paloittele nakit ja paahda ne pannulla. Siirrä nakit sivuun.

Kuori ja pilko bataatti ja sipulit. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Huuhtele ja paloittele kesäkurpitsa. Halkaise purjo, huuhtele ja suikaloi se. Kiehauta kasvisliemi kattilassa (2 liemikuutiota litraan vettä) ja lisää paloitellut kasvikset. Keitä kannen alla keskilämmöllä, kunnes kasvikset kypsyvät. Tässä taloudessa siihen meni n. 15-20 minuuttia. Soseuta keitto.

Lisää keittoon nakit. Sekoita yrttiöljy ja mausta se ihan reilusti suolaiseksi, sillä sosekeitto on aika makeaa bataatin vuoksi. Viimeistele keittoannos yrttiöljyllä.