On aika päättää lukijani toivoma Tyttöhömppää-postausarja. Trilogian ensimmäisessä osassa tutustuttiin hieman vartalonhoitoon sekä hiustenlaittamiseen. Toinen osa postaussarjasta taas keskittyi kasvojenhoitoon, meikkaukseen sekä kynsienhoitoon. Nyt lähdetään etsimään omaa tyyliä ja vietetään hetki pukeutumisen ja asustamisen ihanassa maailmassa. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Kuinka löytää tyylinsä. Sitä pohtii moni nainen ja miksei mieskin elämänsä varrella. Keinoja on varsin monia. Toiset vaan tietävät pienestä pitäen, miten tahtovat pukeutua ja miltä näyttää. Kokeilemalla oppii mistä tykkää ja mistä ei. Kannattaa pysyä avoimena kaikelle, se oma juttu voi löytyä vaikka kuinka yllättävästä paikasta. Kannattaa muistaa, että tässä maailmassa on tyylejä niin monta kuin ihmisiäkin eli mitään täysin uutta on aika mahdoton enää keksiä. Mitään oikotietä oman tyylin löytymiseen ei taida olla, mutta retkestä voi tehdä nautittavan ja mielenkiintoisen muutaman helpon ohjeen avulla.

Eräs neuvo on valita kohde, joka pukeutuu omaa silmää miellyttävästi, ja ottaa paljon vaikutteita häneltä. Julkkikset, ystävät, bloggaajat ja muut, joiden pukeutumista pääsee seuraamaan, ovat hyviä kohteita tyylistalkkaukselle. En suosittele selvittämään yksittäisen asun elementtien ostopaikkoja ja ostamaan täysin samoja vaatteita, jotka sitten vielä yhdistää täysin samalla tavalla kuin tyyli-idoli. Parempi idea on ostaa samantyylisiä vaatteita ja yhdistää ne samantyylisesti. Näin oppii katsomaan itse, mitkä jutut näyttävät kivoilta yhdessä, vaikka onkin ottanut muilta vaikutteita.

Koko itsensä ja tyylinsä etsimisen tavoitteena on selvittää itselleen, millaisissa vaatteissa ja tyyleissä viihtyy. Jos oma tyyli-idoli sattuu olemaan hyvä ystävä, kannattaa kysellä, missä kaupoissa tämä ystävä shoppailee ja mitä merkkejä hän suosii. Voit tarjoutua vaikkapa lähtemään mukaan ostoksille.  Hyvässä tapauksessa käy niin, että ystävältä saatujen vaikutteiden ja ideoiden pohjalta syntyy uusi tyyli, sinun tyylisi.

Kaikki, jotka ovat joskus pääseet tyylistalkkerin uhreiksi, ovat toivottavasti ottaneet sen kohteliaisuutena. Julkkistenkin asuja kopioidaan, koska ne näyttävät hyviltä. Voiko siis sen suurempaa kunnianosoitusta edes olla kuin tulla matkituksi? Sehän kertoo vain siitä, että näytät hyvältä jonkun mielestä.

Muotilehtiä ja vaatekuvastoja selaamalla voi auttaa tyyliään muotoutumaan. Repimällä talteen sivuja, joilla on omaa silmää miellyttäviä kokonaisuuksia, ja vertailemalla kuvia keskenään, alkaa usein löytää punaisia lankoja. Tämä langat ovat joitakin teemoja, jotka toistuvat monissa kuvissa. Ihastutko esimerkiksi helposti asuihin, joissa on farkut? Vai saako kentis nahkatakki kerta toisensa jälkeen sydämesi väpättämään? Siitä on hyvä lähteä. Kun tietää pari juttua, joista tykkää, niiden ympärille voi lähteä rakentamaan sitä omaa tyyliä. Eikä haittaa, vaikka asuista tulee erikoisia. Kyseessä on sinun tyylisi eikä kellään ole varaa arvostella sitä. Ei ole olemassa sellaista asiaa kuin vääränlainen tyyli, on vain suvaitsemattomia ihmisiä.

Eräs luokkalaiseni harrasti tätä seuraavaa kohtaa ja silloin pidin sitä outona, mutta nyt olen ymmärtänyt, ettei idea ole itse asiassa pöllömpi. Kovimmat tyypit tilaavat nimittäin vaatekuvastoista kokonaisia asuja vaatekaappiinsa. Siis kaiken, mitä siinä yhdessä muotikuvassa mallin päältä löytyy. Jos se toimii mallin yllä, se toimii aika monen muunkin yllä. Valmista asukokonaisuutta on helpompi lähteä muokkaamaan ja muuntamaan verrattuna siihen, että rakentaisi asun itse alusta loppuun asti. Ja hei, kuinka moni muka muistaa ulkoa mallien asut niin, että voisi kadulla tajuta, että jonkun päällä on kokonainen asu vaikkapa H&M:n kuvastosta? Ja jos tajuaa, mitä väliä sillä on?

Kun oma tyyli alkaa olla hallussa, on helpompi hahmottaa, mikä siinä on olennaisinta. Toiset vannovat erilaisten farkkujen nimeen, toisten kaapit pursuavat mekkoja. Itse keskitän suuren osan rakkaudestani kenkiin ja ne ovatkin olennainen osa pukeutumistani. Voisin jopa sanoa keräileväni niitä. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että jos keräily tuntuu houkuttavan, kannattaa keskittyä yhteen vaatteeseen tai asusteeseen. Sama asu muuttuu fiilikseltään paljon, jos vaihtaa erilaiset kengät tai laukun. Ei päähine tai huivikaan ole huono sijoituskohde, niitäkin kannattaa siis harkita.

 

(kuvat täältä ja täältä)