Sonnelasta esitettiin jo aikoja sitten vieno pyyntö esitellä omistamani kynsilakat. Tai oikeastaan omistamiani kynsilakkamerkkejä. Kaivelinkin kokoelmiani ja kirjoittelin ylös fiiliksiä kokeilemieni kynsilakkamerkkien ominaisuuksista. Noista kuvien esimerkkilakoista kuusi viimeistä on saatu blogin kautta. Pahoittelut vielä, että tämän kirjoittamisessa kestä näin kauan. Toive esitettiin joskus kesällä eikä minulla ollut landella kuin muutama lakka mukanani.:)

  • Essie. Värilakat ovat vähän liian ohuita makuuni, niitä joutuu sutimaan joskus kolmekin kerrosta. Merkin aluslakka taas maailman paras!
  • Mavala. Pienet lakkapullot ovat siitä ihania, että ne ehtivät harvoin kuivua ennen lakan loppumista. Peittävyys on hyvä eikä näistä ole juurikaan pahaa sanottavaa. Paitsi korkkien satunnaisesta jumituksesta, mutta se nyt ei liity itse lakkaan.
  • Avon. Ihan hyvä peittävyys. Ihan hyviä lakkoja. Suhteeni näihin on aika neutraali. Plussaa hyvästä hinta-laatu -suhteesta.
  • Oriflame. Kaunis lopputulos on yhdellä kerroksella. Parasta näissä on kuitenkin se, että hileisetkin kynsilakat lähtevät ällistyttävän helposti kynsilakanpoistoaineella pois.
  • Isadora. Yksi suosikkilakkamerkkini leveän sudin ja hyvän peittävyyden vuoksi. Ei mitään pahaa sanottavaa.

  • Lumene. Tarkemmin ottaen Natural Code -sarjan lakat. Kiiltolakat huomattavasti mattalakkoja laadukkaampia sekä peittävyydeltään että pysyvyydeltään.
  • We Care Icon. Toimiva peruslakka. Ei erityistä huomautettavaa suuntaan tai toiseen.
  • Sally Hansen. Ei mikään maailman paras peittävyys. Lakat tuntuvat erottuvan/kerrostuvan pulloissa muita lakkoja nopeammin. En tiedä, vaikuttaako pullon muoto siihen. Leveästä harjasta kuitenkin plussaa. Tämän merkin kynsinauhaöljy on kylläkin huippua.
  • ColorClub. Eittämättä huonoin testaamani kynsilakkasarja. Parikaan kerrosta tuota ei anna tasaista lopputulosta. Värivalikoima olisi ihana ja siksi ärsyttääkin, kun lakan ominaisuudet eivät ole mieleeni.
  • Rimmel. Yksi suosikeistani eikä kaikkein vähiten leveän sudin ansiosta! Peittävyys on upea. Isadoran ohella suosikkikynsilakkamerkkini.

Huomautan vielä, että tämä arvostelu on tehty useamman kokeilukerran perusteella. Useimpia testin lakkoja olen käyttänyt jo vuosia, joten kokemusta on eri sävyistä ja erikoisversioistakin, kuten graffitilakoista ja noista alus- ja päällyslakoista. Toivottavasti tästä testipostauksesta oli hyötyä teille!