Hattu tekee syksyn

Knalli, stetsoni tai vaikkapa lierihattu. Kaikilla hattumalleilla on vankka kannattajakuntansa, jotka tuovat persoonaansa esiin valitsemallaan hatulla. Sitten on meitä onnettomia, jotka emme mahdu mihinkään hattulokeroon, vaan sovittelemma eri malleja vuorotellen ja jätämme päähän sen, mikä sillä hetkellä tuntuu parhaalta.

Hattumania tuntui alkaneen huhtikuussa Williamin ja Katen kuninkaallisista häistä. Häiden jälkeen hatut jäivät muhimaan alitajuntoihimme, kunnes syysmallistojen ilmestyessä kauppohin ne räjähtivät verkkokalvoillemme. Harva massaketju ei ole ottanut hattua myyntiin tänä syksynä. Nyt onkin hyvä aika rakastua hattuihin, sillä tarjontaa riittää.

Todellinen muotifriikki marssii tänä syksynä modistin luokse hankkimaan itselleen uniikin tai ainakin harvinaisen hatun. Vielä helpommalla uniikin tyylin voi luoda, jos äidin tai mummon vintiltä sattuu löytymään vanhanaikaisia hattuja. Mikäs sen tyylikkäämpi vingate-henkisten syyshattujen seassa kuin aito vintagehattu.”

(kuva täältä)