Vastaanotin eräältä PR-firmalta vähän aikaa sitten ison valtavan hajuvesilähetyksen. Nuuskin ja nuuskuttelin tietysti jokaisen tuoksun läpikotaisin, jotta tietäisin, mitkä tuoksuista miellyttäisivät minua. Tiettyihin tuoksumerkkeihin luotan sokeasti, mutta suurin osa tuoksuista on kyllä testattava ennen ostopäätöstä. Tuoksun testaamiseen menee todellisuudessa kauemmin kuin yhden nuuhkaisun verran, sillä minulla on tapana testata tuoksua aamusta iltaan, jotta huomaan, miten tuoksu muuttuu ihollani päivän aikana.

Siinä tuoksuja testaillessani mietin, että tavallaan on aika epäreilua, että vain ne, joilla on samanlainen tuoksutyyli kuin minulla (eli makea ja mausteinen), saavat tuoksuvinkkejä postauksistani. Siksipä käytinkin viikon elämästäni tuoksutteluun ja ruodin läpi jokaisen saamani näytteen, jotta myös eri tyyliset lukijani voisivat löytää mahdollisesti uusia tuoksuja kokeilulistalleen. Oli vähän ylimääräistä aikaa, niin kuvasin nuo pullotkin vähän erilaiseen tyyliin kuin normaalisti. Tuoksupostaukset löytyvät muuten tästä eteenpäin kategoriasta scentenced. Vanhoja postauksia en kuitenkaan sinne lisäile.

Aloitetaan helpoimmasta tuoksusta eli Mexxin Freshistä. Tämä vesituoksu on nimensä mukaisesti raikas, mutta yllättävän sporttinen. Tuoksussa on pohjatuoksuna setripuu ja se kantaakin kivasti kaikki kukkaismaiset sivuvivahteet. Tuoksu on siis keveä ja raikas, mutta ei missään nimessä yhdentekevä tai liian kevyt. Tämä on juuri se tuoksu, jota tahdot suihkauttaa iholle aamusuihkun jälkeen, jotta puhtauden ja raikkauden tunne jatkuisi koko päivän.

Freshiä suosittelisin enemmänkin naiselliselle kuin tyttömäiselle tuoksuttelijalle. Tarkemmin sanottuna sellaiselle yksilölle, jolle päivän ajaksi riittää se yksi suihkaisu tuoksua aamulla. Kunhan se tuoksu on juuri oikeaa.

Makeita ja tyttömäisiä tuoksuja tässä syystuoksujen tulvassa edustaa Christina Aguileran Secret Potion. Jo sen pullo on leikkisän tyttömäinen ja seksikäs. Pulloa koristaa minikokoinen peilimedaljonki, mikä luo hieman hämäävästi mielikuvan yli-imelästä hattaratuoksusta. Tuoksu on kuitenkin yllättävän itsevarma ja syvä. Sitruksinen passionhedelmä flirttailee iholla ja lopulta jäljelle jää meripihka ja tumma eebenpuu. Tuoksu luo mielikuvan flirttailevasta naisesta, josta kuoriutuu loppuillasta todellinen vamppi.

Minusta Secret Potion on tuoksu nuorelle naiselle, joka rakastaa olla huomion keskipisteenä, vaikka hän ei sitä välttämättä heti tunnustakaan. Täydellisen viettelevä baarituoksu.

Iloisin yllätys oli ehdottomasti Icebergin hieman tylsästi nimetty Eau de Iceberg Jasmine. Älkää silti antako nimen hämätä, sillä tämän italialaisen muotitalon uusi tuoksu on yllättävän yksilöllinen tuttavuus toisiaan muistuttavien tuoksujen maailmassa. Silti tuoksu tuntuu ihanan tutulta, vaikkei se muistutakaan mitään toista tuoksua. Vesijasmiini ja persikka muodostavat hienostuneen tuoksun, joka koukuttaa nuuhkaisemaan uudelleen. Pohjalla odottaa turvallinen santelipuu.

Eau de Iceberg Jasmine on tuoksu tytölle tai naiselle, joka tahtoo olla ainutlaatuinen. Seksikkään keikistelyn sijaan hienovaraiseen flirttiin ja luontevaan hymyyn luottavalle ihmiselle, joka rakastaa elämää.

(Tästä mainittakoon vielä, että tuoksun miesten versio on aivan napakymppi, jos sattuu pitämään mausteisista ja miehekkäistä tuoksuista. Tervemenoa loppuunhaisteltu Le Male, tämä tuoksu lyö sen 100-0! Ujon seksikäs voittaa röyhkeän ja pullistelevan klassikon mennen tullen. Vannon sen.)

Jo pakkauksellaan kylmiä väreitä aiheuttanut John Gallianon Parlez-Moi d´Amour on todellinen persoona tuoksuviidakossa. Itse tuoksupullo muistuttaa kirjekuorta, ja Galliano pyrkikin romanttikona kuulemma pullottamaan uuden rakkauden ja kaipuun “rakkauskirjetuoksuun”. Miltä tämä pelotonta romantiikkaa imitoiva tuoksu sitten oikeasti tuoksuu? Hyvin, hyvin syvältä ja tummalta. Myski puskee vahvasti läpi ja sen ympärillä leijuvat mustikan, inkiväärin sekä bergamontin tuoksut. Tämä tuoksu on sellainen, jolla kääntää ohikulkijoiden päät.

Parlez-Moi d´Amour on tuoksu naiselle, joka tahtoo julistaa rakkauttaan kilometrien päähän sanomatta sanaakaan. Tämän tuoksun omistaja tahtoo todellakin herättää huomiota.

Escadan kesätuoksujen vankkana kannattajana uusin tuoksu eli Especially Escada sai ylleen hurjat odotukset. Silti se pääsi yllättämään, sillä tämä tuoksu on hyvin erilainen kuin muut saman merkin tyttömäiset tuoksut. Tämän kukkaisempaa tuoksua en ole löytänyt koskaan. Suihkaus tätä ja teleporttaudun liehuvassa silkkimekossa keskelle kukkamerta lukemaan romaania. Tuoksu on lempeä, mutta voimakas ruusuntuoksu, jota on maustettu mm. päärynällä ja myskisekoituksella. Kerrassaan herkullinen kukkaiscocktail!

Especially Escada on romanttisen tytön tai naisen tuoksu. Ehkäpä eniten sellaisen, joka välillä yhden ylellisestä pullosta suihkautetun tuoksupilven avulla tahtoo paeta todellisuudesta satumaailmaan kukkameren keskelle.

Kuulostiko joku tuoksu sellaiselta, että se saattaisi olla “se oikea”? Entä tuntuuko teistä, että jatkossa tuoksupostauksissa pitäisi pysytellä vain minun tyylisissäni tuoksuissa vai ovatko tällaiset laajemmat katsaukset kiinnostavia? Toiveita ja ehdotuksia otetaan vastaan kommenttiboksin puolella!:)