En luultavasti olisi edes muistanut kirjoittaa tätä viimeistä raporttia rengaskokeiluistani ellei tästä olisi viime aikoina useaan otteeseen minulta kyselty. Ehkäisyrenkaita ja muita intiimejä asioita kammoavat voivat siis lopettaa lukemisen tähän ja palata blogiini joskus illemmalla.

Kirjoitin ehkäisyrengaskokemuksistani aiemmin tässä postauksessa aiheuttaen massiivisen keskustelun kyseisen postauksen kommenttiboksiin. Sen jälkeen palasin asiaan vielä lyhyesti tässä postauksessa. Olen käyttänyt ehkäisyrengasta nyt puolisen vuotta ja minulla on pelkkiä hyviä uutisia. Alun päänsäryt ovat kokonaan poissa. Ainuttakaan tulehdusta tai muuta reaktiota, joista minua peloteltiin, ei myöskään ole ilmaantunut. On kuin minulla ei olisikaan koko rengasta. Sitä ei tunne eikä oikeastaan edes muista aina. Jos en kirjoittelisi kalenteriini renkaan poisto- ja asetuspäiviä, unohtaisin sen takuulla moneksi kuukaudeksi.

Yhteenvetona voin siis ilokseni ilmoittaa, että olen tainnut löytää sen oikean. Ainut huono puoli tässä on vaan se, että näiden toimitusten kanssa on ollut pariinkin otteeseen jotakin häikkää. Uusi rengas pitää siis hakea peräti pari viikkoa etukäteen, koska näiden kanssa ei uskalla luottaa siihen, että niitä varmasti on apteekissa. Ja rinnakkaismerkkiähän Nuvaring-ehkäisyrenkaalle ei (vielä toistaiseksi) ole. Renkaita ei voi ostaa varastoonkaan kovin paljon aikaisemmin, sillä toisin kuin e-pillereissä, näissä on aika tiukat aikarajat, millä välillä ne tulee käyttää. Olen kuitenkin 99 % tyytyväinen renkaaseeni eli suosittelen testaamaan, jos sellainen yhtään mietityttää!:)