Jos yöjuoksu ei ole terminä tuttu, älkää huoliko. Kohta on. Midnight Run -tapahtuma järjestetään Helsingissä 3.9.2011. Kyseessä on juoksutapahtuma, joka järjestetään tänä vuonna toista kertaa Suomessa. Ruotsissahan juoksutapahtuma on ollut jo vuodesta 1982. Tämä juoksun ja kulttuurin yhdistävä juoksu on pituudeltaan kymmenen kilometria. Lenkillä ei tule takuulla tylsää, sillä sen varrelle on järjestetty tanssiesityksiä ja tarjolla on musiikkiakin. Itse en varmaan osaisi edes juosta ilman musiikkia.

Yöjuoksu on nimeltään yöjuoksu siksi, että ensimmäiset juoksijat lähetetään matkaan yhdeksältä illalla ja viimeinen ryhmä starttaa puoli kymmenen tienoilla. Rohkeille tiedoksi, että Midnight Run Helsingissä on halutessaan myös mahdollista juosta naamiaisasussa, jolloin radan varrella olevat tuomarit arvioivat naamiaisasuja. Normaalit juoksijathan juoksevat kaikki samanlaisissa juoksupaidoissa, mutta naamiaisasukategoriassa juoksijoille ohjeet ovat seuraavanlaiset:

Kaikki jotka osallistuvat naamiaiskilpailuun tulevat ilmoittautua Runners Cornerissa (Senaatintorilla) olevaan naamiaiskilpailutelttaan ennen lähtöä. Sieltä saat numerolapun jonka voit kiinnittää pukuusi ilmoittautumisen mukana tulleen juoksupaidan sijasta. Kaikki naamiaiskilpailuun osallistuvat saavat tietenkin myös juoksupaidan omakseen. Ole ajoissa liikenteessä kun saavut naamiaiskilpailutelttaan niin että tuomarit näkevät että täytät kilpailuun osallistumisen kriteerit. Naamiaispuvun tulee peittää koko vartaloa, ei pelkästään tiettyä ruumiinosaa! Muista että vain rajoitettu määrä kilpailijoita mahtuu mukaan.

Jotta edes osa teistä saapuisi paikalle nauttimaan tästä upeasta elämyksestä, arvon lukijoideni kesken 2 kappaletta avecillisia lippuja Midnight Run Helsinki -tapahtumaan. Lippujen arvontaan voi osallistua kertomalla, miksi hahmoksi pukeutuisi yöjuoksulle, jos resurssit olisivat rajattomat eli kaikki olisi mahdollista. Molemmat voittajat (avecit eivät) saavat lisäksi juoksusetin, johon kuuluu joko juoksutakki tai juoksupaita ja juoksuhousut. Osallistumisaikaa on 28.8.2011 kello 20:00 asti. Jätä siis kommenttisi yhteyteen toimiva sähköpostiosoite, jotta saamme sinut nopeasti kiinni. Ikäraja juoksulle on 16 vuotta. Pääkaupunkiseutulaiset voittajat noutavat sirunsa asekä juoksusettinsä Forumin Stadiumista, muille palkintopaketit lähetetään kotiin. Siksi näin lyhyt arvonta-aikakin.:)

(kuva täältä)