Huomenta! Tänä aamuna oli sellainen fiilis, etten tahtonut hukata 1,5 tuntia lenkkeilyyn, joten päätin tehdä nopean ja tehokkaan kahvakuulatreenin. Aikaa tähän meni hieman vajaa 15 minuuttia ja kyllä takuulla tuntuu huomenna lihaksissa. Kahvakuulailusta on kyselty minulta viime aikoina useasti, joten kuvasin teille omat treeniliikkeeni tänään. Toivottavasti tästä postauksesta on hyötyä kaikille kuulasta kiinnostuneille!:)

Ensimmäinen liike kohdistuu jalkoihin. Perinteinen jalkakyykky kahvakuulan kanssa on hieman raskaampi kuin ilman kuulaa, joten kyykkyjä ei tarvitse tehdä kovin montaa sarjaa. Mitä näistä kuvista ei näy, tärkeää on pitää selkä suorana liikkeen aikana. Itseäni helpottaa, kun jalkojen hieman avaa niin, että varpaat osoittavat vähän sivuille eivätkä suoraan eteen. Mitä leveämpi haara sitä raskaampi kyykky.

Etuheilautus on siitä kiva liike, että se menee vähän kuin automaattisesti oikein. Alussa seisotaan ryhdikkäästi selkä suorana. Sitten istutaan hieman taakse kyykkyyn niin, että kuula menee jopa hieman pepun taakse. Sitä lähdetään nostamaan vaakatasoon (korkeammalle ei tarvitse) ja sieltä kuula lasketaan taas taakse jalkojen väliin. Keskivartalon tuki on tärkeä kuten myös se, ettei liikettä tee käsillä, vaan heilautuksen tuottaa tavallaan lantiolla ja sen liikkeellä.

Kylkitaivutus on pieni liike, joka aiheuttaa suurelta tuntuvan rasituksen. Kuulaa lasketaan ensin toiselle kyljelle alas niin, että vastakkainen kylki venyy. Sen jälkeen palataan alkuasentoon suoraksi. Vatsalihakset ovat koko ajan aktivoituneina. Tehokkaammin tämän voisi ehkä tehdä niin, että molemmissa käsissä olisi kuula ja liike puolelta toiselle olisi jatkuva. No, eipä aleta hifistellä!:D

Ja lopulta käsitellään olkapäät/hartiat. Teen tämän liikkeen kyllä seisaaltaan, mutta kuvausteknisistä syistä tämä on nyt kuvattu kyykyssä. Liikkeessä siis seisotaan suorana ja kuulaa nostetaan ylös niin, että käsi suoristuu. Teen ensin kaikki toistot toiselle ja sitten vasta toiselle puolelle.

Teen yleensä kolme kierrosta näitä liikkeitä 12 kilon kuulalla niin, että teen kaikkia liikkeitä 12 toistoa (kylkiä ja hartioita siis 12 kummallekin puolelle), mutta heilautusta teen niin pitkään kuin jaksan. Lisäksi kierrosten välillä pidän 30 sekunnin palautumistauon, kuten minulle salilla neuvottiin. Sieltä PT:n opeista nämä liikkeetkin ovat lähtöisin, jos joku sitä miettii. Tahtoisin jälleen kerran korostaa, etten muista liikkeiden oikeita nimiä, mutta eivätpä ne minua juuri kiinnostakaan. Keskityn mieluummin tekemiseen.:)