_DSC0083

Sain kunnian osallistua Mikko Rasilan valokuvausurssille vähän aikaa sitten. Testailimme Nikon uutuusjärkkäriä, joka on siis malliltaan D5100. Oli lievästi sanottuna outoa kuvata vieraalla kameralla, kun tuon oman vehjeen kanssa on kuitnekin tullut leikittyä jo 1,5 vuoden verran. Totuin kuitenkin kameraan nopeasti, koska pääperiaatteet olivat tutut. Järkytyin vaan siitä, miten ihanan hiljainen tämä kamera on verrattuna omaan huomionkipeään järkkäriini. Juuri tämän vuoksi pitäisi vertailla kameroiden ominaisuuksia ennen kuin sellaisen hankkii itselleen!

_DSC0066

_DSC0063

Ensimmäiseksi tutustuimme hieman tarkennuspisteisiin ja siihen, miten voi kuvata objektia niin, että tausta on pehmeä, mutta itse kohde terävä. Mikko kertoi aukonsuuruuksista ja niillä kikkailusta. Tarkistimme varmaan tuhat kertaa, että oliko se nyt niin, että kun aukkoluku kasvaa, aukko pienenee. Miksi se niin menee? Menikö se edes niin?! Toivottavasti opettajamme ei saanut yliannostusta tyttöenergiastamme.;)

_DSC0068

Testailimme kameroita toisiimme; toimimme malleina ja kuvaajina, kyselimme ja opimme. Kuten useissa muissakin jutuissa, parhaiten oppi tosiaan kokeilemalla. Kaikki, mikä ensin kuulosti vain infokasalta, joka piti opetella ulkoa, alkoikin yhtäkkiä kuulostaa loogiselta. Tottakai, jos aukko on pienempi, valolle pitää antaa enemmän aikaa mennä sinne! Valokuvausillan jälkeen menin jälleen kerran Jonnalle yöksi, mutta emme saaneet valokuvakokeiluista vielä tarpeeksemme. Heräsimme aamulla aikaisin ja lähdimme aamukahvien kanssa Kaivopuistoon kuvaamaan.

_DSC0106

_DSC0099

Perusniksien lisäksi mieleeni jäi muutama erikoisempi neuvo. Ihastuin vähän liikaa näihin “kännikuviin”, joissa keskellä oleva objekti on osaksi tarkka ja ympärillä pyörii niin pirusti!:D Onnekseni niitä oli helppo napsiakin. Piti vaan heilauttaa kameraa juuri laukaisuhetkellä, tyhmempikin (eli minä) oppi tämän nopeasti.

Suurimman muutoksen tämä valokuvakoulu toi asukuviini. Löysin vihdoinkin hyvän kuvauskorkeuden itselleni enkä näytä enää niin oudolta kuvissa. Indiedaysin valokuvauskoulussa annetaan ohjeita hyvin asukuviin, joten jos sellaiset kiinnostavat, kannattaa tutustua kyseiseen artikkeliin täällä. Jatkossa ei sitten tarvitsekaan enää tyytyä automaattiasetuksiin, vaan osaan jopa vähän säädellä asetuksia itse kuvaustilanteeseen sopiviksi. Kumma, kun nämä oppimani asiat eivät tarttuneet mieleeni pelkästään ohjekirjaa lukemalla, krhm.

_DSC0107

_DSC0108

Tarkennusharjoitukset jatkuivat luonnon ihmeitä kuvaillen. Sain Mikolta kiitosta siitä, että kokeilen erilaisia kuvaustyylejä enkä jumitu yhteen tyyliin. Opettajamme oli kyllä oikeassa sanoessaan, että olisi maailman tylsintä lukea blogia, jonka kuvissa kuattava pönöttää aina keskellä kuvaa. Aion jatkossa kuvailla ihan huvikseni enemmän, jotta silmäni harjaantuu näkemään, mistä tilanteessa ja asiasta kannattaa ottaa minkäkinlainen kuva. Kuvan tunnelma kun on tärkeä asia.

_DSC0114

Jatkan nyt ainakin kesäkuun ajan kuvaamista täl Nikonin D5100-järjestelmäkameralla. Teilläkin on mahdollisuus voittaa tällainen (tosin ihan omaksi) tällä kampanjasivustolla. Osallistumisaikaa on maanantaihin asti eli vielä viikon verran. Osallistukaa kuvauskilpailuun parhaalla “Onnellinen kesä” -teemaan sopivalla kuvallanne. Jos järkkäri ei irtoa, lohdutuspalkintoina annetaan pari punaista Coolpix-digipokkaria. Nyt siis kaikki kuvailemaan kesäistä onnea!:)