Kaivan taskustani kolikon ja käännyn, mutta vain huomatakseni, että lapsi on kadonnut. Joukko poikia näkee rahan ja piirittää minut, eikä minulla ole muuta vaihtoehtoa kuin antaa raha heille. Mitä juuri ajattelin, onnellisuudesta ja sen loogisuudesta, mutta mikä ikinä se oli, valaistuminen, nyt se on auttamatta ohi, ja vaikka annan rahan pojille, ei onnellisuuteni siitä lisäänny, sillä enemmänkin minusta tuntuu, että minut on ryöstetty. Eivät pojat olisi rahaa ansainneet, sillä he eivät olleet samalla tavalla viattomia kuin se pieni tyttö, jonka koko olemus huokui häpeää siitä kukasta, jota hän piteli käsissään, siitä melkein kuolleesta.

Viikon paras e-kirjatuttavuus on nimeltään Intialainen Odysseia. Sen on kirjoittanut Lily Ylil, joka lähetti kirjansa luettavaksi ja arvioitavaksi. Alunperin minun piti kirjoittaa novellikokoelmasta palautetta vain Lilyn käyttöön, mutta jotenkin tämä päätyi sitten myös viikon parhaat -postaukseeni. Jos siis joskus kärsitte esimerkiksi tylsyydestä junassa, suosittelen tämän teoksen lukemista lämpimästi. Se ei ole hinnalla pilattu, sillä koko kirjan voi ostaa  käyttöönsä täältä Nettikirja.comista hintaan kaksi euroa. Kirja koostuu kymmenestä minuutin mittaisesta minuuttinovellista (350-400 sanaa) ja on 13 sivua pitkä. Sen voi lukea millä tahansa tietokoneella, erityistä ohjelmaa ei sis tarvita.

Kuten tuosta yllä olevasta pätkästä voi jo ehkä huomata, tekstissä tunteet ja tunnetilat ovat tärkeässä osassa, kun päähenkilö käy loputonta monologia itsensä kanssa. Jokin tuossa kirjoitustyylissä vain viehättää minua. Tämän kirjan jälkeen hymyilin samaa tietävää hymyä kuin Eat, Pray, Love -kirjan.:)

Viikon paras irtokarkki (ja samalla maailman paras irtokarkki) on Peacelätkä. Maulla ei niin ole väliä, kunhan toinen puoli on salmiakkia. Näissä ihanuuksissa on kohdallaan sekä maku että koostumus. Tämä saattaa olla ainut karkki, johon iskee erityinen himo aina välillä. Jos siis joskus päätät yllättää minut irtokarkkipussilla, pidä huoli, että siellä on Peacelätkiä.

Viikon paras huulikiilto on Maybellinelta joskus pari vuotta sitten saatu Color Sensational Gloss sävyssä Naked Star. Tätä kehuttiin ja tämän perään kyseltiin tässä asupostauksessa niin, että ajattelin esitellä tämän ihan erikseen. Väri on tosiaan aika peittävä, joten tämä muistuttaa huulilla hieman huulipunaa. Ainoa miinus on se, että tämä pirulainen tuoksuu Sacherkakulta enkä minä voi sietää Sacheria missään muodossa. Kertonee siis paljon kiillon tasosta, että käytän sitä silti!:D

Viikon paras lahjus oli ehdottomasti Jyrsis-lasi! Sen sai Makuunista eurolla, kun osti 10 eurolla tavaraa. Rakas ystäväni Veera oli ehkä huomannut minun tiskanneen rikki kaikki paitsi yhden Cola-lasin, joten näitä Ice Age 3 -laseja on nyt kuulemma kerättävä koko sarja. Jyrsiksestä tuli heti uusi suosikkilasini, sillä tuo pikkuinen otus on hyvin lähellä sydäntäni oudon ääntelynsä ja hellyyttävän epätoivonsa kanssa. Just like me.;)

Viikon paras pyyntö tulee tässä. Päivittäkää selaimenne, niin lähes kaikki ongelmat, joista kirjoitatte kommentteja ja sähköposteja, katoavat. Esimerkiksi se kuvien venyminen johtuu siitä, ettei eräs blogini ominaisuuksista toimi Internet Explorer 6.0 -versiolla tai sitä vanhemmilla versioilla. IE kannattaa vaihtaa muutenkin parempaan selaimeen, mutta jos se on ihan pakko pitää, päivittäkään se edes uusimpaan versioon. Kiitos!