Joka kerta, kun jossakin sivulauseessa esiintyy naiseuden haasteisiin liittyviä mielipiteitä tai kokemuksia, kommenttiboksini tulvii. Lukijakunnastani suurin osa on nuoria naisia, joita kiinnostaa lukea muiden kokemuksia ja jakaa omiaan. Aihepiireistä parhaiten keskustelua ovat herättäneet e-pillerit, ehkäisyrengas ja kuukupit. E-pillerit ja ehkäisyrengas on subjektiivisesti suurinpiirtein käsitelty, joten nyt olisi vuorossa se ihmeellinen kuukuppi. Herkkähermoiset, jotka kokevat aiheen liian intiimiksi tai henkilökohtaiseksi, voivat palata blogiin myöhemmin. Nyt vietetään hetki tyttöjen juttujen parissa.

Kirjoitin viikon parhaissa löytäneeni kompostoituvia pikkuhousunsuojia sekä terveyssiteitä ja niistä lähti sitten käyntiin keskustelu kuukupista. Ilmeisesti mainostoimistojen tytöt lukevat myös kommenttibokseja, sillä noin viikko kyseisen postauksen jälkeen sain paketin. Kommenttiboksista oli bongattu mielenkiintoni kuukuppia kohtaan ja Luneten edustaja lähetti minulle sellaisen kuppipyyhkeiden kera. Täytyy myöntää, että olisin itse jaksanut raahautua apteekkiin ehkä joskus parin kuukauden päästä, kun olisin käyttänyt ensin vanhat kuukautissuojat loppuun ja lueskellut lukemattomia kertoja kuukuppisivustoja. Olen hyvin, hyvin huono saamaan mitään aikaiseksi nopeasti, joten tämä potku persuksille tuli kyllä tarpeen.:)

lunette kuppipyyhe

Lueskelin ohjeet läpi ja otin kuukupin kokeiluun pienellä jännityksellä varustettuna. Tästä en ollut onneksi kuullut mitään kauhutarinoita. Esimerkiksi sen ehkäisyrenkaan kohdalla olin jopa vähän paniikissa, kun muistin ihmisten hiiva- ja veritulppatarinat. Kynnys kokeilla kuukuppia oli siis aika pieni. Se, miksi en ollut kokeillut kuppia aiemmin, johtui kauhukuvasta, jossa keittelen toisella levyllä kattilassa kuppia ja toisella nuudeleita. Jotenkin se puhdistusvaihe vaan ällötti. Myöhemmin tajusin sen johtuneen siitä, etten ollut ottanut asioista selvää. Kupin mukana saamani kuppipyyhkeet olivat esimerkiksi hyvä apua puhdistamisessa, vaikkei niitä ihan vakituiseen käyttöön puhdistusnestettä korvaamaan olekaan tarkoitettu. Toinen syy kuppikammooni johtui hysteerisistä kuppifaneista. Yliopistomme erään rakennuksen vessat kun on sotkettu ja tuhrittu täyteen kuukuppimainoksia. Jotenkin sellainen ilkivalta ja huono mainostus herätti vastareaktion. Minusta ei ainakaan tule kupinkäyttäjää, jos he käyttäytyvät noin. Lapsellista, eikö vaan?

Lopulta päädyin kuitenkin tuijottamaan käyttöohjeita maailman söpöimmän värinen Cynthia-kuppi kädessäni. Ohjeet vaikuttivat yksinkertaisilta. Kuppi litistetään ja taitetaan kaksinkerroin, minkä jälkeen se asetetaan paikalleen (en todellakaan aio kirjoittaa tähän emättimeen). Kuppi oli helppo asentaa, mutta jotenkin tunsin sen koko ajan aina, kun istuin. Mietin, tulenko tiedostamaan kupin jatkossakin, kunnes tunnin päästä huomasin, että olin jo unohtanut sen kokonaan.

Kun kuppi oli saatu paikalleen, aloin jännittää sen tyhjentämistä ja puhdistamista. Sehän oli ollut suurin huoleni alusta lähtien. Tyhjentäminen onnistui lopulta ihan hyvin, tosin sen alipaineen olisi voinut huomioida paremmin, niin paniikki ei olisi ehtinyt iskeä. Krhm. Mutta tosiaan, olin kaverilla yötä ja mukanani oli puhdistuspyyhe, ja kuukupin tyhjennys sekä puhdistus onnistuivat hyvin näin ensikertalaiseltakin. Puhdistuksen jälkeen kuppi ei tuntunutkaan enää missään, joten ensimmäisellä kerralla se taisi vaan olla paikallaan hieman huonosti.

lunette kuukuppi cynthia

Olen tavattoman onnellinen, että päätin kokeilla kuukuppia. Kuten moni minulle aiemmin sanoikin, siitä ei juurikaan ole paluuta entiseen eli terveyssiteisiin. Parasta on se, että rahat säästyvät kivempiin juttuihin ja tietysti siitä hiostavasta tunteesta, jota kesti viikon ajan joka kuukausi, eroon pääseminen on ihanaa. Tekisi mieli potkaista itseäni, kun en ole tajunnut kokeilla tätä aiemmin.

Mikä tämän postauksen pointti nyt sitten oli? Ehkä se, että kun asioista tekee värikkäitä ja kiinnostavia ja asettaa tarjolle informaatiota helpossa muodossa, laiskan ja saamattomankin on helppo innostua. Ja kun joku on saanut minut innostumaan jostakin kivasta ja hyödyllisestä, pyrin tietysti siirtämään innostukseni teihin. Koetan muistaa jatkossakin, että kokeilemalla harvoin menettää mitään. Muiden suosituksia kannattaa kuunnella ja uutta kannattaa kokeilla innolla. Pistetään hyvä kiertämään ja heitetään ne ennakkoluulot roskikseen hiostavien terveyssiteiden kanssa!:)