Oli aurinkoinen keskiviikko. Olin saanut kutsun juhliin, jonka vieraista en tuntenut juuri ketään. Päätin silti saapua paikalle, sillä olin kuullut juhlien sankarin olevan erityisen kekseliäs ja vetovoimainen tapaus. Juhlapaikalle löydettyäni sain käteeni makeaa kuohuvaa. “Tätä voisi nautiskella vappunakin“, mietin itsekseni.

IMG_7888

IMG_7900

Ruisnappien päälle kasattujen kalaherkkujen jälkeen siirryin istumaan. Mitkäs juhlat nämä ovatkaan? Ahaa, tässä lapussahan on tuttuja biisejä. Ai nyt lauletaankin jo suurella hartaudella Suvivirttä! Yhtäkkiä pääni tulvahti täyteen muistoja omista ylioppilasjuhlistani. Ruusuja ja hymyileviä ihmisiä kaikkialla.

IMG_7891

IMG_7899

Juhlien sankari majaili sivistyneesti laatikossaan. Asustesuunnittelija Kirsi Nisosen ja markkinointifirma Bob Helsingin rakkauslapsi herätti mielenkiintoni välittömästi. Tuo mustavalkoinen kaunotar lumosi minut ensisilmäyksellä! Ei enää litistyneitä kampauksia ylioppilasjuhlissa. Ei ylioppilaskuvia, joissa loistaa valkolakin painama punainen jälki otsassa. Vain kaunein ylioppilaslakkia kunniottava hiuskoriste ikinä ja sen keskellä ylioppiluuden sielu. Kullanvärinen lyyra.

IMG_7893

IMG_7894

Sankarista napattiin tietysti myös ylioppilaskuva. Kaunotar poseerasi kuvassa sivistyneenä ja mustavalkoisena. Juhlissa oli myös mahdollisuus kuvauttaa itsensä sankarin kanssa, mutta en tehnyt niin, koska olisin kalvennut tuon linssiluteen rinnalla.

IMG_7889

IMG_7905

Ihanat juhlat kruunasi Laura Närhi, jonka lauluääntä opin arvostamaan aivan uudella tavalla tämän intiimin esityksen jälkeen. Naisen esitys kirjaimellisesti jähmetti minut paikoilleni ja kaikki biisit oli pakko kuunnella hartaudella alusta loppuun. Upeaa! Poistuin juhlista hymyillen. Tämän postauksen myötä toivottelen teille hyvää vappua, näyttäydytte silloin sitten laketissa, lakissa tai vaikka stetsonissa!;)