Äitienpäivä on ensi viikon sunnuntaina, mutta mitä ostaisin lahjaksi äidille tänä vuonna? Ennen kuin keksin ratkaisun, mielessäni pyöri kaikenlaisia vaihtoehtoja. Tällaisesta postauksesta esitettiin toive, joten jaan omat vaihtoehtoni kanssanne. Tällä kertaa jopa ihan ajoissa. Ideoita oli vähän jokaisesta hintaluokasta eli kaikille löytyy jotakin.  Lista on hieman kokemuspainotteinen, mutta se tuskin on haitaksi.

mammakollaasi1Äitiä voi hemmotella esimerkiksi:

  • kauneushoitolakäynnillä. Lahjana profiloitu hoitohetki on ihanin, valitse siis hoito sen mukaan, mitä äiti kaipaa. Jaloillaan työskentelevä hoitotyöläinen arvostaa varmasti jalkahoitoa, kun taas esimerkiksi kemikaalien kanssa toimiva laboranttiäiti voisi pitää käsihoidosta. Huonot esimerkit, mutta tajusitte ehkä pointtini. Itse olen testannut kauneushoitoloista Helsinki Day Span ja Tampereella toimivan First Floorin ja suosittelen kumpaakin lämpimästi!
  • Marimekon Surrur-kirjalla. Jos siis Marimekko toimii yhtään kyseiseen äitiin, meillä kyllä toimii. Kirja neuvoo, kuinka Mari-kankaista voi taiteilla itse vaatteita ja vaikka mitä kivaa. Vaikka ei ompelukonetta juuri osaisikaan käyttää, kirja on takuulla viihdyttävä. Itse sain kuulla saavani sen blogini kautta muutama päivä sen jälkeen, kun olin kirjoittanut tämän postauksen. Lisätietoja kirjasta löytyy täältä ja sitä voi tilata netistäkin (ks. Google).
  • konserttilipuilla äidin suosikkiartistin tai -yhtyeen keikalle. Plussaa siitä, jos lahjan ostaja tulee seuraksi. Mitä vastenmielisempi esiintyjä tyttären/pojan mielestä on, sitä enemmän lahjan antaja saa lisäpisteitä.;) (Vitsi. Vaikka vihaisit esiintyjää koko sydämestäsi, laula ja pompi mukana. Äiti tykkää.)

mammakollaasi2

Äitiä voi ilahduttaa myös:

  • kukkakimpulla tai suklaasähkeellä. Äideille, jotka eivät niin materiasta välitä, kaunis kukka(kimppu)kin voi olla täydellinen lahja. Jos asut kaukana, netin kautta voit tilata kukkatoimituksen tai vaikkapa suklaata äidin kotiovelle haluamasi ajankohtana. Lisätietoja löytyy mm. yllätysviikkopostauksestani.
  • itsetehdyllä hemmottelulahjakortilla. Meidän perheessämme oli monta vuotta perinne, että äiti sai minulta pullollisen The Body Shopin suosikkijalkavoidettaan joululahjaksi. Pulloon liittyi lupaus jalkahieronnasta aina, kun äiti sitä halusi ja niin kauan kuin voidetta riitti. Tämä jouluperinne oli kuulemma äidin mieleen.
  • mp3-soittimella, jonka kiltti jälkeläinen lataa vielä täyteen äidin lempimusiikkia. Lataaminen ei ole välttämätöntä, jos perheen äiti ymmärtään tekniikan päälle, mutta tietysti kaikki apu otetaan varmasti ilolla vastaan. Musiikkisoiton motivoi vaikkapa siivoamaan tai lenkkeilemään. Kuvassa on iPod nano, mutta soittimia löytyy kaikista hintaluokista.

Mihinkö sitten päädyin lahjani suhteen? Hemmotteluun tietenkin! Kolmivuorotyöläiselle pienikin irtiotto arjesta menee melkein lomasta, joten varasin itselleni ja äidille Helsinki Day Spahan ihanat vartalohoidot. Varsinaiseksi äitienpäiväksi niitä ei saanut varattua, koska hoitola ei ole sunnuntaisin auki, mutta se ei kuulemma äitiä haittaa. Jos teillä on joitakin lahjavinkkejä, niitä saa mielellään jakaa kommenttiboksin puolella!:)

(kuvat täältätäältä, täältä, täältä, täältä ja täältä)