Kun kroppaa on saatu kiinteämmäksi pienen kiinteytysoppaan avulla ja samalla fiilistä paremmaksi, keskitytään seuraavaan askelmaan matkalla kohti kevätkuntoista kroppaa. Kyllä, nyt puhutaan taas karvanpoistosta. Yleispostaukseni aiheesta on sen verran vanhentunut, että naputtelin aikani kuluksi uuden, päivitetyn version. Tässä siis pieni ohjeistus, miten karvat kannattaa deletoida joko lyhyellä tai pitkällä tähtäimellä.

karvat pois sääristä

 

Sääret

  • treffit illalla: höylää tai suihkuta voiteella. Vaihtoehtoja on tähän tilanteeseen monia. Sekä höylällä että voidemaisella karvanpoistoaineella saa täydellisen sileät sääret. Kannattaa vaan testata etukäteen, ettei voide aiheuta näppyjä.
  • kiireetöntä trimmailua: epiloi normaalilla tai superepilaattorilla. Jos tahdot säärikasvojesi kasvun hidastuvan, epiloi. Aluksi epilaattoria käytetään kerran viikossa, mutta lopulta operaation voi toistaa vain 2-3 viikon välein. Normaali epilaattori poistaa tarpeeksi pitkät karvat, superepilaatttori (eli sekä epilontipäällä että terällä varustettu laite) kaikki.

karvat pois kasvoista

Kasvot

  • treffit illalla: vahaa. Kasvojen iho on pehmeää ja koska terävä sänki on viimeinen asia, jonka vauvanpeppuiholleen haluaa, kasvokarvoja ei kannata höylätä pois. Sen sijaan ne kannattaa nyppiä juurinen ja koska pinseteillä siihen menisi ikuisuus, suosittelen kasvovahaa. Kasvovahaa myydään sekä kylmävahaliuskoina että lämminvahana. Huulikiiltotuubia muistuttavalla pötkylällä tai applesiinipuutikulla on helppo levittää lämmintä vahaa oikeaan kohtaan. Jos vahaa menee väärään kohtaan, sen saa pois lämpimällä vedellä. Helppoa ja nopeaa! Ihon punotuskin laskee parissa tunnissa, prosessia voi nopeuttaa sivelemällä kasvoja jääkylmällä kasvovedellä vahauksen jälkeen.
  • kiireetöntä trimmailua: vahaa. Säännöllisesti.

karvat pois bikinirajalta

Bikiniraja

  • treffit illalla: lyhennä ladyshaverilla. Lyhyt, siisti sänki on nopea toteuttaa eikä se vahingoita ihoa. Karvanpoistovoidettakin voi siis kyllä käyttää, jos on aivan varma, ettei se saa ihoa punottamaan rumasti. Ja jos sitä uskalataa käyttää ilman jälkihoitoivoiteita, joiden tuoksu ei yleensä ole mikään kovin houkuttelava. Eli jos mielii sileämpää lopputulosta, kannattaa tuo alempi vaihtoehto toteuttaa treffejä edeltävänä päivänä.
  • kiireetöntä trimmailua: lyhennä ladyshaverilla ja  viimeistele karvanpoistovoiteella. Lyhennetyt karvat voi sitten lyhentää lähes näkymättömiin karvanopistovoiteella. Terävää sänkeä ei tule missään vaiheessa voiteella. Bikinirajalle on olemassa oma voide, mutta se normaalikin voide tehoaa hyvin.

karvat pois kainaloista

Kainalot

  • treffit illalla: höylää. Silein jälki tulee höylällä, koska karvanpoistovoidetta on hankala käyttää kainaloihin. Kuka jaksaisi seistä kädet kohti kattoa 10 minuuttia?
  • kiireetöntä trimmailua: epiloi. Sama juttui kuin säärten kanssa. Kukapa ei tahtoisi karvankasvun hidastuvan niin, ettei kainalopuskia tarvitse trimmata niin usein.

karvanpoiston jalkeen

Jokaisen kohdan jälkeen suosittelen jälkihoitovoidetta iholle. Kasvojen kanssa vaan kannattaa tarkistaa, että valitsee kasvoille sopivan vaihtoehdon. Ellei rauhoittavaa voidetta laita, kannattaa edes sivellä karvojen sisäänpäinkasvua ehkäisevää voidetta, sillä se rauhoittaa hieman samalla. Näin pääsee vähän nopeammin eroon niistä punaisista näpyistäkin. Kylmä kasvovesikin toimii monilla, jos tällaisia erikoisvoiteita ei pahimpaan hätään omista varastoista löydy. Vahauksen jälkeen ylimääräiset vahat poistetaan vahan mukana tulleille jälkihoitoliinoilla. Iho-oireita vähentää myös se, että muistaa käyttää höylän kanssa ajeluvaahtoa tai edes hiustenhoitoainetta.

Näillä mennään. Viimeinen kevätkuntopostaus käsitteleekin sitten ihonhuoltoa, joten pysykäähän linjoilla, jos täydellinen rusketus kiinnostaa yhtään.;)

(kuvien tuotteet on saatu blogin kautta)