huono mokkapinta
Kolme tapaa pilata kauniit kengät:

  1. Älä suojaa kenkiesi pintaa mitenkään. Käytä varsinkin mokkakenkiä mahdollisimman kostealla ilmalla ja kävele kaikista mahdollisista kuralätäköistä. Varsinkaan mustaa tai ruskeaa mokkapintaa ei kannata huoltaa värillisillä aineilla, sillä muutenhan pinnan kulumista ei ehkä edes huomaisi.
  2. Älä hanki nahkapohjiin suojaksi kumista pikkupohjaa. Anna nahkapohjien kulua rumiksi ja imeytä niihinkin kosteutta mahdollisimman usein.
  3. Älä vaan missään nimessä poista kenkiesi pohjista hinta- ja materiaalilappuja. Kaikkien, jotka kävelevät takanasi, on hyvä tietää, mistä ja mihin hintaan olet kenkäsi ostanut. Laput voi myös rapsutella pois puoliksi tai antaa niiden kulua itsestään, jolloin fiilis on rennompi.

kamalat nahkapohjat

Että sellaiset eBay-löydöt tällä kertaa. Näihin kaunottariin riittää ehkä pelkkä mokkaharja pelastukseksi tai ainakin toivoin niin. Ai niin, ei siis kannata harjata mokkakenkiä mokkaharjalla. Unohdin sen kokonaan listastani. Korkojen naarmuttaminen ja ilman korkolappuja kävely ovat muuten myös hyviä tapoja pilata kengät. Valitettavasti vaan esimerkkikenkieni kanssa ei ole tajuttu keskittyä korkoihin. Mitä amatööriyttä!;)