Nyt ammutaan kovilla, tytöt! Maksimoidun nautinnon saamiseksi yhdistin kaksi suosikkiherkkuani eli juustokakun ja minttusuklaan. Minttusuklaata tulee tosin vain kakun pohjaan keksien muodossa, itse täyte on tuttuun tapaan valkosuklaata. Olisin halunnut laittaa valkosuklaan tilalle minttusuklaisia Center-nappeja, mutta en löytänyt niitä lähikaupastani. Tätä ohjetta seuraten ja muokaten loin unelmieni kakun. Itse maistoin vain yhden jumalaisen lusikallisen, sillä tämä kakku oli lahja ystävälleni. Itsehän olisin tuhonnut tämän tunnissa!;)

minttusuklaajuustokakku

Minttusuklaajuustokakku

Pohja:

200 g minttusuklaakeksejä

75 g voita

Täyte:

3 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

8 liivatelehteä

240 g valkosuklaata

2 dl vaniljarahkaa

250 g maustamatonta tuorejuustoa

Päälle:

20 g valkosuklaata

Murskaa yksi Ballerina-keksipötkö ja sekoita sulatettuun voihin. Taputtele murupohja tefloniseen irtopohjavuokaan ja laita vuoka sitten jääkaappiin jähmettymään. (Näin jälkikäteen mietittynä, koska oli kyse täytekekseistä, ainakin puolet voista olisi kannattanut korvata jollakin nesteellä, esim. kahvilla. Pohjasta tuli aika kova tällä rasvamäärällä.)

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 min. Vatkaa vaniljavaahto. Sulata valkosuklaa ja sekoita joukkoon notkistettu tuorejuusto sekä vaniljarahka. Purista liivatteista vesi pois ja sulata ne tilkassa kiehuvaa vettä. Sekoita kaikki täytteen aineet yhteen ja kaada kakkupohjan päälle vuokaan.

Raasta loput valkosuklaat kakun päälle ja peitä kakku kelmulla. Anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan tai yön yli.

juustokakku

suklaajuustokakku

Tähän loppuun pitää kyllä tunnustaa jotakin. Oikeasti kehittelin tämän ohjeen tuhotakseni Kantolan keksikisasta voittamani minttusuklaiset Ballerina-keksit. Hyvin noita keksejä kuluikin, mutta tilalle tuli sitten valkosuklaata ja muita herkkuja. Ei mennyt niin kuin Strömsössä, meni paljon paremmin.;)

Edit: Suosittelen käyttämään puolitoista pötköä keksejä pohjaan ja sitten tuon saman rasvamäärän. Liivatelehtiä riittänee kuusi kappaletta.:) (Ja puolikkaalla täytemäärälläkin tulee hyvä!)