Varsinkin muotibloggaajien keskuudessa toinen toistaan kauniimpia asukuvia esittelevä Lookbook.nu-sivusto on jo sellainen käsite verkkosivuksi, että sen kanssa on vaikea lähteä kilpailemaan. Vastaavaa sivustoa Suomeen alkoi kuitenkin vähän aikaa sitten kunnianhimoisesti väsätä meidän oma Indiedaysimme ja tuloksena syntyi upea Indiedays Lookbook. Tämä uusi sivusto on nyt auki ja tahtoisin hieman esitellä sitä teille. Meidän lookbookimme on siitä erityinen, että se on avoin myös suunnittelijoille, joten voitaisiin kai sanoa, että meillä on pienoinen laatutakuu puolellamme.:)

lookbook moumou

Tässä pari nostoa Indiedaysin lehdistötiedotteesta asian tiimoilta:

Suomen johtava muotisivusto Indiedays on avannut uuden verkkopalvelun, jossa muotisuunnittelijat ja bloggaajat julkaisevat asukuvia muodista kiinnostuneille lukijoille. Indiedays Lookbook tarjoaa inspiraatiota pukeutumiseen ja ideoita vaatehankintoihin. Sivustolla voi samalla kerralla tutustua kiinnostavimpien suomalaisten suunnittelijoiden mallistoihin sekä löytää tyyli-ideoita muotibloggaajien asukuvia selaillen. Lookbook on maksuton palvelu ja löytyy osoitteesta lookbook.indiedays.com.

Suomalaisen muodin tekijät ovat toivottaneet uuden muotiportaalin tervetulleeksi. Mukaan on lähtenyt sekä tunnettuja että nousevia brändejä, kuten Ivana Helsinki, Samuji, Mert Otsamo, Hanna Sarén, Lumi, Camilla Mikama, Irene Mikaela, Mirkka Metsola, vainio.seitsonen, Pisto, R/H, Poola Kataryna, Riivari ja KAKSITVÅ.

lookbook moksu

Lookbookiin on kutsuttu Indiedays -blogiportaalin omien laadukkaiden blogien lisäksi joukko valittuja blogeja, joille kaikille on yhteistä persoonallisuus ja bloggaajien kyky ilmaista itseään pukeutumistyylin kautta. Indiedays palkitsee joka kuukausi viisi bloggaajaa kriteereinä kiinnostava ja omaperäinen tyyli sekä valokuvien luovuus ja laadukkuus. Palkintona on 100 euron lahjakortti Sokoksen kauneuden verkkokauppaan, joka on Indiedays Lookbookin yrityskumppani.

lookbook moumou1

Kuten tuosta tiedotteesta käy ilmi, Indiedays päätti palkita ukan olevien bloggaajien parhaita asuja. Minusta tällainen käytäntö on ihana, sillä se kannustaa luovuuteen niitä vähän ujompiakin bloggaajia. Kaikilla ei kuitenkaan ole ihan luonnostaan tällaista himoa päästää ihmisiä osaksi arkeaan tai edes asujaan. Itse alan vasta keräillä kivoja asukuvia tuonne, mutta tässä postauksessa on kuvituksena kolme ensimmäistä asukuvaa, jotka Indien Lookbookiin valitsin. Koetin valita tuoreita otoksia, vaikka vanhojenkin asujen joukossa oli pari suosikkia. Blogini sivupalkkiin on myös ilmestynyt pinkki nappula, jonka kautta minun lookbook-sivulleni pääsee.

Miltä tällainen uusi lookbook-sivusto teistä kuulostaa? Indiedaysiinhan tullaan tekemään pieniä juttuja mukana olevista “ei-Indiedays-bloggaajista” sekä suunnittelijoista. Bloggaajat on valittu mukaan Indiedaysin toimesta. Näin tavallaan muutkin bloggaajat ovat osallisina rakentamassa tätä sivustoa. Julkaisemalla asukuviaan Indiedays Lookbookissa saa tyylinsä esille Suomen suurimmalla muotisivustolla. Ja lopuksi tärkein eli Indiedays Lookbookiin pääset tästä linkistä!:)