Vuoden typerin otsikko – check! Ja sitten avaamaan sitä teille. Nyt oliis tulossa sitä asunto- ja remonttipostausta, mutta vähän eri muodossa kuin aikaisemmin suunnittelin. Remonttiavautumisen jälkeen sekä minä että ystäväni jännitimme asuntoni uutta ulkomuotoa. Muutama lukijakin pyysi raporttia ja kuvia siitä, miten murjusta saatiin mieluinen. Vasta nyt olen saanut tarpeeksi etäisyyttä tähän pintaremonttiin niin, että voin puhua siitä. Kuviin en kohta mainittavista syistä taivu.

why-you-gotta-leave-me-hangin-weather-channel

Helpointa on varmaankin aloittaa selkeällä listalla asioista, jotka minulle luvattiin. Rastitan samantien jokaisen kohdan, joka sitten lopulta uusittiin. Tällainen on listani:

(  ) eteisen maalaus
(  ) olohuoneen ikkunaseinän maalaus
(  ) olohuoneeseen uusi lattia
(x) olohuoneen pitkään seinään tapetit
(/) olohuoneen toiseksi pisimpään seinään tapetit
(  ) olohuoneen pikkuseinään tapetit
(  ) hopeanhohtoiset, harmaat tapetit (jotka valitsin itse)

Niin, nyt ehkä ymmärrätte, miksi pintaremontin lopputulos saa minut raivoihini. Tuo puolikas rasti on vielä kaiken lisäks liioiteltu, sillä kyseistä seinää ei suinkaan tapetoitu puoliksi, vaan siinä on peräti kaksi (2) uutta tapettivuotaa. Sen rumimman takaseinän sain sentään kokonaan siistiksi, mutta missäköhän ne valitsemani tapetit ovat. Tämä seinä tapetoitiin nimittäin sillä vanhalla kohokuvioisella oksennustapetilla.

Mukava yksityiskohta on myös se, että remontti ei alkanutkaan heti elokuun alusta niin kuin sovittiin, vaan vasta viikkoa myöhemmin. Tästä johtuen tyhjensin siis asuntoni liian aikaisin. En voinut asua asunnossani vajaaseen kahteen viikkoon, vaikka kaikesta tästä olisi selvitty pelkällä sohvan peittämisellä ja kirjahyllyn siirtämisellä. Tehtyyn työhön olisi mennyt kaksi päivää. Kunpa vain olisin tiennyt tämän etukäteen.

Lopputuloksesta tuskin kannattaa laittaa kuvia, niissä ei juurikaan ole eroa ennen remonttia napsittuihin otoksiin. Tällainen oli siis hurja remonttini, joka vei viimeisenkin uskon rippeeni ihmisiin. Paras osa on ehkä se, että vuokraisäntä perusteli vanhan lattian pitämisen sillä, että muutkin vuokralaiset ovat peittäneet isot mustat tahrat lattiassa matoilla. Jahas, mitenkäs se lupaus? Onko sillä mitään väliä? Vuokra-asunto vaikenee, mutta vain hetkeksi. Vielä tämä kolahtaa takaisin, onneksi karman laki toimii aina ja takuuvarmasti, valitettavasti siinä on välillä vain pientä viivettä havaittavissa.

(kuva täältä)