Aloitan ekologisten valintojen esittelyn luonnollisesti siitä, mikä tulee ensimmäisenä mieleeni ja mikä on eniten läsnä elämässäni. Koska kaikki tietävät minun omistavan valtavan määrän vaatteita, kenkiä ja asusteita, käsittelen tämänkin aiheen niiden kautta.

En ole koskaan ollut kirpputorien fani. Toki arvostan ajatusta kirppisten takana, mutta itse olen kammonnut toisten vanhojen vaatteiden pitämistä. Lapsena pidin paljon perhetutuilta ja heidän lapsiltaan saamiani vaatteita mutta kirpputoritavarassa tökki jo nimikin. Sehän kuulostaa epähygieeniseltä ja tunkkaiselta! Ymmärrän siis täysin, miksi kirppiksistä ei tullut aiemmin trendi-ilmiötä. Hieman vanhempana aloin kuitenkin miettiä, mikä ero siinä oikeastaan oli, että tuttujen vanhat vaatteet kelpasivat, mutta vieraiden eivät. Ostajallahan on kuitenkin mahdollisuus tutkia vaate ennen ostopäätöstä, joten vaatteen mukana tuskin tulee tupakankäryä tai täitä. Näin ajatusmaailmani lähti muuttumaan.

Eräänä käännekohtana pidin vierailuani Valtterilla. Siellä huomasin, että kirpputorit voivat olla myös siistejä ja trendikkäitä. Kaikki kirppikset eivät ole ahtaita ja tunkkaisia, toisin kuin muistoni kultaiselta 90-luvulta ovat minulle väittäneet. Kiitokset siis Annalle tästä valaistumisesta.:) Kirppisjuttujani löytyy muuten kategoriasta kirppariprinsessa. Toinen käännekohta kirppareiden suhteen tapahtui Fashion Marketilla Jyväskylässä, kun olin itse myymässä vaatteitani ensimmäistä kertaa kirpputorilla. Silloin viimeistään huomasin, että kirpparilta löytyy todella laadukasta tavaraa, jos vain osaa etsiä. Lähdinkin kotiin mukanani kahdet unelmakorkkarit, jotka nappasin blogikollegani Piretin pöydästä. Siis maksun kanssa!:D

En ole vieläkään ihan sinut sen kanssa, että seisoskelisin myymässä tavaroitani tuntemattomille, mutta kierrätän omalla tavallani. Myyn aktiivisesti tarpeetonta omaisuuttani Huuto.netissä ja ilmoittelen aina mm. täällä blogin puolella ja Twitterissä, kun lisään tavaraa myyntiin. Kierrättämisestä hyötyvät kaikki, sillä myyjä saa lisää tilaa ja hieman rahaa, kun taas ostaja saa itselleen aarteita usein hyvin edulliseen hintaan. Hieman vaivaahan kirpparilla tai netissä myyminen aiheuttaa, mutta uskokaa pois, se on täysin sen arvoista!

recycle

Ekovalinta 1/7 eli kierrättäminen pähkinänkuoressa:

Älä heitä turhia tavaroitasi roskiin, ne eivät ole kaikille ihmisille turhia. Myy ne kirpputorilla, vie UFF:in tai muun vastaavan keräyspisteeseen tai lahjoita pois. Voit myös myydä/vaihtaa tavarat kirpputorilla tai netissä.

(kuva täältä)