Tahtoisitko ostaa viisi käsityöläistä työllistäneen rintakorun, joka on punottu käsityönä Etelä-Afrikassa puhelinvaijerijohdosta ja rautalangasta? Koruja on tarjolla kolmessa eri värissä etkä taatusti törmää samanlaisiin jokaisella vastaantulijalla.

Rintakoru Pitsi musta

Entäpä ihastuisiko joku teistä käsin sorvaamalla ja maalaamalla tehtyyn rannerenkaaseen, joka on valmistustapansa vuoksi uniikki? Rannerenkaat ovat kaikki yksilöllisiä ja ne on valmistettu Intian Kashmirissa pajupuusta. Because I’m a Girl -koru on suunniteltu Planin Koska olen tyttö -kampanjaa ajatellen tuomaan rohkeutta ja voimaa niin kantajalleen kuin tytöille ja naisille ympäri maailman. Korussa on ornamentalisia kuvioita mm. kukista ja linnuista.Rannekoru BIG kuva kevät 2010Puuttuuko jonkun etnisestä korukokoelmasta Chocko de Arbol -pensaan siemenistä valmistettu punainen kaulakoru? Koru on valmistettu käsin intiaanien korunsolmintatapoja mukaellen. Siemeniä ei ole lakattu, ne on ainoastaan hiottu korua varten, mutta koru on silti kestävä eikä se hajoa esimerkiksi sateessa.

Pasion punainen iso koru

Kaikki edellä esitellyt ihanuudet ja paljon muuta lyödät PlanShopista. Ostamalla PlanShopista tuet Planin toimintaa kehitysmaiden lasten hyväksi. Plan on kansainvälinen, lasten oikeuksia edistävä kehitysyhteistyöjärjestö, jonka verkkokauppa on avoin kaikille. Lisäät siis vain haluamasi tuotteet ostoskoriin ja siirry kassalle. Et tarvitse kirjautumista tai rekisteröintiä. Ihanan helppoa!:) Ihanista houkutuksista huolimatta en ole kuitenkaan päätynyt tilaamaan mitään. Korujen sijaan hankin itselleni kummilapsen.

Amoudiatou MouMoun kummityttö

Tahdoin ryhtyä PlanKummiksi luettuani vähän matkaa kummiuden eduista ja vaikutuksista. Kuukausittaisella kummimaksulla tuetaan kummilasta ja hänen yhteisöään tai vaihtoehtoisesti voi ryhtyä teemakummiksi Aasian etnisten vähemmistöjen lapsille. Minusta on ihanaa oppia uusista kulttuureista ja tutustua erilaisiin ihmisiin. Nautin myös siitä, kun saan tehtyä pienellä rahalla paljon hyvää. Kummilapsestaan ei saa paljastaa julkisesti tietoja kuvan, nimen ja muutaman muun tiedon lisäksi, mutta voin kertoilla täällä välillä yleisesti kummiuteni edistymisestä, jos se jotakuta kiinnostaa. Itse olen pakahtua ylpeydestä.:)

Muistan vielä, kun ystäväni ei pyytänytkään minua lapsensa kummiksi, vaikka olimme olleet parhaita ystäviä vuosia ja oletin saavani ihanan kummitytön. Se tuntui pahalta, sillä minulla olisi ollut pikkuiselle tytölle niin paljon annettavaa ja opetettavaa. Enää en jaksa tapausta muistella eikä minun tarvitsekaan. Nyt voin lähetellä kirjeitä omalle kummitytölleni ja vastaanottaa tietoa hänen elämästään. Jotkut kummit ovat kuulemma saaneet pieniä käsityölahjojakin kummilapsiltaan. Voin kertoa jo etukäteen, että tuli sieltä postista sitten kirje tai mitä tahansa, liikutuksen määrää ei voi sanoin kuvata. Ensimmäinen onen aalto tulvahti lävitseni, kun kummikuori saapui ja luin kummityttöni tiedot. Tästä se kummius lähtee!

Kummitoiminnasta voi lukea lisää Planin kummisivuilta. Minäkin voin vastailla kysymyksiin, jos vain osaan. Kummin oppaasta löytyy aika hyvin vastauksia, mutta tietysti noilla nettisivuilla surffailu on teille nopeampi vaihtoehto. Onko lukijoideni joukossa muuten yhtään PlanKummia? Olisi mukava kuulla muiden kokemuksia kummiudesta. Niitä voi onneksi lukea PlanKummien Facebook-ryhmästäkin. Olen tästä niin innoissani, että hymyilen typerästi koko ajan.:)

Psst! Joku kyseli kumminumeroani, koska suosittelutilanteessa kuulemma sellaista kysytään. Minun numeroni saa kysymällä sen minulta sähköpostitse, jos joku sen haluaa ilmoittaa.:)

(korut ja kuvaukset PlanShopista)