Huomenta! Heräsin tänään aikaisin, jotta illalla nukahtaminen onnistuu paremmin. Huomenna herätyskello herättää junaan jo viiden aikaan, joten sopivat yöunet olisivat tavoitteena. Saa nähä, miten käy.:) Nyt, kun olen hereillä, ajattelin hyökätä blogini kimppuun oikein kunnolla. Aloitan rästipostausten kasaamisen, mutta ennen sitä voisin viipyä hetkisen nykyhetkessä.

Kuulumisia, niitä en olekaan hetkeen postannut. Se johtuu osaksi siitä, että olen kahlannut läpi kevään opintojen loppusuoraa pää täynnä tervaa ja olo kaukana hyöhenenkevyestä. Toissapäivänä oli viimeinen opetusharjoittelu yläasteella ja pedagogiset perusopinnot on nyt suoritettu. Se, jatkanko aineopintoihin, selviää vasta ensi vuoden syksyllä, sillä hylkäsin opinto-oikeuteni niihin ja kesän jälkeen keskityn taas kemiaan. Käyn kesällä ihan kivaksi osoittautuneen pakollisen ruotsin ja tentin pakollisen englannin. Lisäksi olen luvannut itselleni, että saan tehdä vähän opepuolen kandianikin, jos toimettomuus alkaa ahdistaa likaa. Niin niin, kesä piti pitää sataprosenttista lomaa, mutta vähän jotakin piti sinnekin haalia.;)

opet

Tuosta kemiasta sen verran, että olen nyt tehnyt siitä perus-ja aineopinnot eli olisi aika päättää se kemian ala, johon keskityn. Viime syksynä päätin kokeilla epäorgaanista kemiaa, mutta se oli niin puuta, että sain kammon koko kemiaan ja keskityin kevään ajan opettajaopintoihin ja töihin. Ensi syksynä ajattelin testata analyyttistä tai fysikaalista kemiaa. Jos kumpikaan niistä ei nappaa, vaihdan alaa. Eikä tämä taida olla enää vitsi. Olen miettinyt, miksen koeta pyrkiä tekemään elämässäni niitä asioita, joita rakastan, enkä ole enää varma, onko kemia minulle “se oikea” ala. Asiaa pitää miettiä.

kemia2

Lomailun ja kevyen opiskelun lisäksi jatkan kesällä bloggaamista. Tai no, enhän minä tätä koskaan lopettanutkaan, hidastin vain tahtia ja muutin blogin tyyliä. Blogin lisäksi muutosta kaipaa asuntoni, jonka kimppuun saatan käydä, jos kesällä tulee liian toimeton olo. Tapetointiin, maalaamiseen ja sisustamiseen on hyvä keskittyä, jos päässä meinaa pyöriä liikaa epämiellyttäviä asioita.

kemia1

Mistäkö nuo otsikon pelkotilat sitten ovat ilmaantuneet? Ne taitavat olla kombinaatio koulu- ja yleisstressiä. Blogistressikin iski hyvin samaan saumaan pahentamaan oloa. Henkilökohtaisuuksiin en enää täällä mene, joten muista onnettomista tapahtumista jätän kirjoittamatta, mutta niitäkin on muutama matkalle osunut. Monen pienen törmäyksen summana saatiin ketjukolari, josta selviän hitaasti palautumalla. Kyllä se lomailu taisi tehdä hyvää, toivottavasti kesä sujuu yhtä mukavaa rataa kuin tämä loppukevät (eli palautumisaikani) on sujunut.
blogi

Huomenna lähden tosiaan aikaisella aamujunalla kohti Helsinkiä ja kivoja blogityyppejä. Irtiotto tulee tekemään taas hyvää, joten odotan huomista innolla. Mukavaa viikonloppua kaikille jo näin etukäteen ellen sitten tänään kirjoittele enää mitään.:)