Aion tänään jättää asuleikit sikseen ja keskittyä hyvään ruokaan. Tahdon kuitenkin vinkata teille eräästä asiasta ennen kuin säntään pekoninkäryiseen keittiööni murisevan masuni kanssa. Poppet haastoi minut muutama päivä sitten tutustumaan aivan uudenlaiseen hakukoneeseen. Se on muita hakukoneita ympäristöystävällisempi ja ekologisempi. Siis hakukone, kyllä vain.:) Tämä johtuu siitä, että kyseisen Ecosia-hakukoneen omistajat lahjoittavat 80% yhtiön mainosvoitoista WWF:n sademetsien suojelutoimintaan. Kun siis teet hakuohjelmalla haun, 2 neliötä sademetsää säästyy. Voisiko olla helpompaa tapaa ehkäistä ilmastonmuutosta ja sademetsien tuhoa kuin tekemällä hakuja.

Kaiken lisäksi Ecosian käyttäjistä ei luovuteta mitään tietoja kolmansille osapuolille, joten sitäkään ei tarvitse pelätä, jos sellaisia asioita miettii. Hakukone on myös mahdollista saada oman selaimen hakupalkkiin täältä (IE tai Firefox). Itse vaihdoin selaimeni Google-hakukentän heti Ecosiaan ja tahtoisin tietää, aikooko joku muukin tehdä niin?

Ecosia-logo

Pieniä puutteita hakukoneessa on, mutta ajatus on tärkein. Kuvahakua ja sanaehdotuksia kaipailen silti hieman. Hakukonetta voit käyttää täällä ja Ecosian Facebook-sivut löytyvät täältä.:)

(kuva täältä)