Ystävälle
Rakas ystäväni. Olet minulle tärkeä enkä aina osaa kertoa sitä sinulle. Tiedän, että osaan olla lapsellinen, turhauttava ja rasittava. Haastan usein riitaa vain purkaakseni omaa pahaa oloani. Olen kiitollinen siitä, että jaksat olla ystäväni, vaikka se ei aina ole kovin helppoa. Merkitset minulle paljon enkä tahdo sinun kärsivän vuokseni. Haluan sinulle pelkkää hyvää, vaikka se ei käytöksestäni aina välitykään. Tahdon pyytää sinulta anteeksi ja tällä kertaa teen sen hieman miehekkäämmin. Tulethan käymään? Olisi olutta tarjolla.:)
Guinness-suklaakakku
Kakkupohja:
2 1/2 dl Guinnessia
200 g voita
2 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
4 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl creme fraichea
2 munaa
1 rkl vanilliinisokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 1/2 tl ruokasoodaa
Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 1/2 dl tomusokeria
1 dl vaniljakermaa
Mittaa olut ja voi kattilaan ja sekoittele niitä miedolla lämmöllä kunnes voi sulanut. Lisää tasaiseen seokseen kaakaojauhe ja sokeri. Sekoita kunnes ainekset ovat sulaneet tasaiseksi seokseksi. Ota kattila pois liedeltä.
Vatkaa kevyesti keskenään creme fraiche, munat ja vanilliinisokeri. Sekoita massa kattilassa olevaan pohjaseokseen.
Sekoita sitten keskenään vehnäjauhot ja sooda ja lisää nekin taikinaan.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun irtopohjakakkuvuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa n. 40-60 minuuttia. Älä kuitenkaan paista kakkua liian kuivaksi, se on herkullisinta hieman kosteana ja mutakakkumaisena. Halutessasi voit käyttää olutta kakun kostuttamiseen.
Kun kakku on täysin jäähtynyt, valmista sille kuorrutus. Sekoita keskenään tuorejuusto ja tomusokeri kevyesti vatkaten. Lisää joukkoon vaniljakerma. Levitä kuorrute kakun päälle Guinness-tuopin vaahtoa matkien. Oma kakkuni muistuttaa tuoppia, josta vaahto kuohuu yli, sillä kakun malli on keskeltä kovera. Vaahtokin on kellertävää, koska halusin kuorrutukseen vaniljan makua. Alkuperäisessä ohjeessa vaniljakerman sijaan käytettiin kuohu- tai vispikermaa.:)
Kakku sulatti saajansa sydämen. Itsekin pidin siitä kovasti ja voinkin suositella, että kun odottaa seuraavaan päivään, kakku on vielä parempi kuin ns. uunituoreena. Tämä kakku oli siis yllätysviikon myöhästynyt yllätys, jota en ehtinyt tehdä silloin alkuviikosta. Tein tämän sitten hetken mielijohteesta viime sunnuntaina ja maistoin sitä myös silloin eli tämä suklainen paholainen ei pilannut hyvän olon viikkoani.;)
(alkuperäinen resepti Voisilmäpeliä-blogista)
Frida
ahdistava ajatus, kaljakakku :D Mutta tuo varmasti maistuu meille olutvastaisillekin, kuulostaa herkulliselta yhdistelmältä! Täytyy testata, kiitos ohjeesta!
MouMou
En olisi erottunut, että raaka-aineena on olutta ellen olisi kakkua itse tehnyt.:)
Riikka
Oho, kaljakakku kuulostaa aika mielenkiintoiselta :D
MouMou
Vähän jännitti maistaa, kun en ole yhtään oluen ystävä.:)
Poppet
Voi vitsi, oiskohan munkin aika alkaa opetella tuota leipomista! Sain sentään tehtyä hyytelöä valmiista paketista eilen, ja se piti tietysti valokuvata ja dokumentoida supertarkasti :D
MouMou
Tuosta kakusta sanottiin, että se on tosi helppo, kun aineet vaan sekoitetaan keskenään eli kannattaa aloittaa tuosta.;)
Petra
Tästä tulis meidän perheessä varma hitti. Mut en kyl voi uskoa, ettei Guinnessin hyvin vahva maku erottuis suklaanki alta :)
MouMou
En tiedä vaikuttaako se keittäminen tai pieni määrä, mutta yllättävän vähän sitä erottaa.:) Itse tosin kostuttelin vielä kakkua sen jäähdyttyä.
Rieppa
Vitsit, tässäpä miehelle oiva synttärikakku :) Kiitos vinkistä!
MouMou
Kiva olla avuksi!:)
Jenni
Tuo kakku on aivan taivaallista. Tosin sitä tulee todella iso määrä joten annoksen puolittaminen ei ole pahitteeksi. Ja se oikeasti paranee vain ajan kuluessa. Rupesipa tekemään mieli :)
MouMou
Mä odotan, että se paranee pakastimessa!<3 Nams.
Jamila
Kuka tekee kakun jossa on olutta?! Sainpa pienen shokin… :O
MouMou
Joku hullu, joka yrittää aina kaikkea outoa?:D Joo!
Myy
Mahtava kakku on! Ja maistuu ihanalle… olitko muuten vatkannut kuorrutuksen kerman vai ihan sellaisenaan lisäsit sen muihin aineksiin? :) Itse sain mojovasti lisää kuorrutetta kun vaahdotin kerman. :O
MouMou
Ei muuten mitään muistikuvaa! :D