Rakas ystäväni. Olet minulle tärkeä enkä aina osaa kertoa sitä sinulle. Tiedän, että osaan olla lapsellinen, turhauttava ja rasittava. Haastan usein riitaa vain purkaakseni omaa pahaa oloani. Olen kiitollinen siitä, että jaksat olla ystäväni, vaikka se ei aina ole kovin helppoa. Merkitset minulle paljon enkä tahdo sinun kärsivän vuokseni. Haluan sinulle pelkkää hyvää, vaikka se ei käytöksestäni aina välitykään. Tahdon pyytää sinulta anteeksi ja tällä kertaa teen sen hieman miehekkäämmin. Tulethan käymään? Olisi olutta tarjolla.:)

guinness

Guinness-suklaakakku

Kakkupohja:

2 1/2 dl Guinnessia
200 g voita
2 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
4 1/2 dl sokeria

1 1/2 dl creme fraichea
2 munaa
1 rkl vanilliinisokeria

4 dl vehnäjauhoja
2 1/2 tl ruokasoodaa

Kuorrutus:

200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 1/2 dl tomusokeria
1 dl vaniljakermaa

Mittaa olut ja voi kattilaan ja sekoittele niitä miedolla lämmöllä kunnes voi sulanut. Lisää tasaiseen seokseen kaakaojauhe ja sokeri. Sekoita kunnes ainekset ovat sulaneet tasaiseksi seokseksi. Ota kattila pois liedeltä.

Vatkaa kevyesti keskenään creme fraiche, munat ja vanilliinisokeri. Sekoita massa kattilassa olevaan pohjaseokseen.
Sekoita sitten keskenään vehnäjauhot ja sooda ja lisää nekin taikinaan.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun ja voideltuun irtopohjakakkuvuokaan. Paista 180-asteisessa uunissa n. 40-60 minuuttia. Älä kuitenkaan paista kakkua liian kuivaksi, se on herkullisinta hieman kosteana ja mutakakkumaisena. Halutessasi voit käyttää olutta kakun kostuttamiseen.

Kun kakku on täysin jäähtynyt, valmista sille kuorrutus. Sekoita keskenään tuorejuusto ja tomusokeri kevyesti vatkaten. Lisää joukkoon vaniljakerma. Levitä kuorrute kakun päälle Guinness-tuopin vaahtoa matkien. Oma kakkuni muistuttaa tuoppia, josta vaahto kuohuu yli, sillä kakun malli on keskeltä kovera. Vaahtokin on kellertävää, koska halusin kuorrutukseen vaniljan makua. Alkuperäisessä ohjeessa vaniljakerman sijaan käytettiin kuohu- tai vispikermaa.:)

guinness-kakku

Kakku sulatti saajansa sydämen. Itsekin pidin siitä kovasti ja voinkin suositella, että kun odottaa seuraavaan päivään, kakku on vielä parempi kuin ns. uunituoreena. Tämä kakku oli siis yllätysviikon myöhästynyt yllätys, jota en ehtinyt tehdä silloin alkuviikosta. Tein tämän sitten hetken mielijohteesta viime sunnuntaina ja maistoin sitä myös silloin eli tämä suklainen paholainen ei pilannut hyvän olon viikkoani.;)

(alkuperäinen resepti Voisilmäpeliä-blogista)