Uusi teemaviikko, uudet kujeet.:) Koska viimekertaisen teemaviikon tarkoitus oli tuottaa muille hyvää oloa, aion nyt kääntää asiat päälaelleen ja tuottaa hyvää oloa itselleni. Yhtä lailla minäkin sen olen ansainnut. Olen viime aikoina kiireisen aikatauluni sekä muiden tekosyiden nojalla turvautunut noutoruokaan ja verensokeria nopeasti nostaviin, epäterveellisiin välipaloihin. Niistä saa toki hetkellisen hyvän olon, mutta pidemmällä tähtäimellä ne ovat vain pahoja tapoja muiden joukossa, jotka olisi hyvä vähentää minimiin.

Olen oppinut, että satunnaisten herkkupäivien sijaan elän satunnaisia herkuttelukausia. Stressaavat tenttiviikot ovat yleensä hyviä katalyytteja tällaisille viikoille, samoin työkiireet. Silloin liikuntakin jää, koska tokihan tenttiin lukeminen on muka hurjasti terveydenhuoltoa tärkeämpää. Onneksi epäterveellisiä jaksoja seuraa aina välttämättä huono omatunto, ryhdistäytyminen ja sitä kautta palaaminen terveellisiin elintapoihin. Nyt olisi taas sen hetken aika ja te pääsettekin seuraamaan tyypillistä tehostarttiani hyvän olon viikkooni. Se tulee sisältämää fiksumpaa ruokaa, enemmän liikuntaa ja myös tarpeellista rentoutumista, jonka puuttuminen on oman terveydenhuoltoni heikko kohta.

feeling good

Toteutan teemaviikkoa liikkumalla joka päivä hyötyliikunnan lisäksi ja syömällä terveellisesti. Teemaviikon tulokset julkaisen jälleen viikon lopussa, jolloin näette kaikki liikuntasuoritukseni sekä päivittäiset ruokapäiväkirjani. Reaaliaikaisia fiiliksiäni kerron päivittäisten asupostausten yhteydessä. Tahdon vielä korostaa, että tämä viikko on hyvän olon terveysviikko, ei laihdutusviikko. Terveellinen ruoka ei tarkoita kaloreiden laskemista tai naurettavan pieniä annoskokoja, vaan hyvää tekeviä raaka-aineita ja säännöllistä syömistä. Painon lasku on vain mukava seuraus tällaisesta ruokailu- ja liikuntatottumusten muutoksesta. Ainakin minun vartaloni reagoi nopeasti tällaisiin muutoksiin, koska aineenvaihduntani on nopea ja olen syönyt viime aikoina runsaasti herkkuja eli vartaloni on epämiellyttävästi turvoksissa. Odotettavissa on siis hyvää oloa ja parempaa mieltä.:)

Koska tämän viikon tarkoitus on tuottaa hyvää oloa ja positiivisia ajatuksia, tahtoisin kutsua lukijanikin mukaan viettämään hyvän olon viikkoa. Tietysti muut bloggaajatkin saavat osallistua, jos mielenkiintoa löytyy. Osallistua voi sataprosenttisella tai pienemmällä panoksella. Jo pieni herkkulakko tai liikunnan lisääminen ovat hyviä tapoja osallistua, jos kokonaisvaltainen remontti hermostuttaa.

(kuva täältä)