Vihdoinkin vuosi 2009 on ohi ja pääsen laskemaan vuoden aikana kulutetut eurot ja sentit yhteen! Ilmoitan seuraavassa katsauksessa vain kuukauden loppusumman kahden desimaalin tarkkuudella enkä siis erittele vaatteita ja kosmetiikkaa. Kuukauden nimeä klikkaamalla pääset postaukseen, jossa ostokset on kategorisoitu ja eritelty kuvineen.:) Vähän jännittää, millainen loppusumma sieltä ruutuun pamahtaa. Toisaalta tiedän, että se raha on ainakin käytettyä asioihin, joita kohtaan tunnen intohimoa eikä esimerkiksi tupakkaan, viinaan tai muuhun tappavaan.

Jotenkin en vuoden alussa tajunnut, että ihmisten mielenkiinto muiden raha-asioita kohtaan on niin valtava. Ajattelin, että nämä kuukausikatsaukset kiinnostaisivat lähinnä minua itseäni, mutta aiheutinkin monta keskustelua sekä kommenttiboksissani että muilla forumeilla. Tarkoitukseni ei ollut esitellä raha-tilannetta tai muuta sellaista enkä uskonut loppusummilla olevan muille ihmisille mitään merkitystä. Minun rahapussistanihan ne katoaisivat eikä muiden. No, nyt tiedän paremmin.

Kun aloitin projektin, tavoitteenani oli vähentää tuhlausta, mutta päädyinkin pistämään koko elämäni uusiksi. Aloin hankkiutua eroon kaikesta, mistä en pidä ja mitä olen säilyttänyt typeristä syistä. Siksi myös kulutukseni kasvoi, sillä moni vaate tarvitsi seuraajan tai korvaajan. Onneksi tulonikin nousivat, joten en joutunut elämään tiukilla, vaan sain säästettyäkin mukavasti vuoden aikana. Yllätyin siitä, että vaikka vuoden aikana kului rahaa, se ei kuukausikohtaiseksi summaksi jaettuna tuntunut niin pahalta. Tässäpä silti joka kuukauden loppusumma ja vuoden loppusumma (jota en suosittele vanhempieni katsomaan).

Tammikuu 

51,85€

Helmikuu 

249,00€


Maaliskuu

228,12€

 

Huhtikuu

129,73€

Toukokuu

310,65€ 

 

Kesäkuu 

337,10€


Heinäkuu

368,67€

 

Elokuu 

708,84€

 

Syyskuu 

1175,80€

 

Lokakuu 

766,34€

 


Marraskuu 

485,83€

 


Joulukuu 

449,39€

YHTEENSÄ: 5261,32€

En taida ryhtyä samaan projektiin ensi vuonna. Kirjanpitäminen on tylsää, mutta toisaalta olisi kyllä kiva pitää hieman silmällä omaa kulutustaan. Siihen voisi liittää ruokaostokset ja muut ei-ulkonäköön liittyvät hankinnat. Ehkä siis sittenkin voisin jatkaa tätä, pitää vielä miettiä. Vaikka itse päätyisin jättämään tämän tähän, tahtoisin kuitenkin haastaa muita bloggaajia kokeilemaan samaan vuoden ajan.:) Veikkaan, ettei juuri kukaan uskalla suostua, mutta aina voi ehdottaa.

Ketkä ottavat haasteen vastaan?

 

(kuvat Maybellinen vuoden 2009 kalenterista)