OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tamarin (Autotalo)

Tamarinissa tulee syötyä nykyään kerran viikossa. Se on eräs suosikkipaikoistani, kun tekee mieli thaimaalaista ruokaa. Lounas Buffet on tarjolla joka arkipäivä, ja 11 euron hintainen Late Lunch tarjoillaan kello 14-18, jos lounaalle ei millään ehdi ennen kello kahta. Tämä on siis käytäntö kaikissa ketjun ravintoloissa. Autotalon ravintolassa on tasaisin laatu ja annos on rakenteeltaan sekä raaka-aineiltaan samanlainen joka kerta. Postauksen kuvat on otettu juurikin tuossa Autotalon Tamarinissa, joka on mielestäni sisustukseltaan viihtyisin. Sinänsä kyllä hämäävää, että tämä Tamarin on Fredrikinkadulla, mutta Fredrikinkadun Tamarin on kuitenkin eri asia. Se on ainut Helsingin Tamarin-ravintoloista, jossa en ole vieraillut.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tamarin (Punavuori)

Iso-Roballa sijaitseva ravintola oli Punavuoressa asuessani vakiopaikkani. Alla olevan kuvan Grapao eli valitsemasi liha basilikalla ja chilillä on yksi suosikkiannoksiani. Tilaan sen lähes poikkeuksessa kanalla, vaikka annos toimii myös pelkillä kasviksilla loistavasti. Punavuoren Tamarinissa tämän annoksen sisältö vaihtelee, sillä välillä siitä puuttuu jotakin (sienet) ja välillä siinä on jotakin niin sanotusti ylimääräistä (esimerkiksi ananasta tai parsakaalia). Aina se on kuitenkin hirmuisen hyvää, joten en valita. Tämä lemppariannokseni tarjoillaan höyryävän riisin kanssa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tamarin (Forum)

Forumin Tamarin on hyvä kohde, jos sattuu olemaan shoppailukierroksella ydinkeskustassa. Tänne on mukavin tulla lastenvaunujen kanssa, joskin kaikissa muissakin Tamarin-ravintoloissa on tilaa vaunuille ja lapselle syöttötuoli tarjolla. Muualla vaan pitää selvitä kynnyksistä ja/tai rappusista päästäkseen syömään. Jos olen syömässä mieheni kanssa, tilaamme Grapaon lisäksi lähes aina Gaeng Ped -annoksen eli valitsemasi liha punaisessa currykastikkeessa. Ruuat sopivat hyvin yhteen. Välillä kuitenkin toinen niistä vaihdetaan Pad Thai -annokseen. Kyseinen ruoka kun on nuudeliruokien kuningas ja aivan järjettömän hyvää aina ensimmäisestä limemehupisarasta viimeiseen maapähkinämurenaan asti.

Että sellaisia ruokapaikkasuosituksia tällä kertaa. Ajattelin vinkata kantapaikoistani, sillä ravintoloiden herkullinen ruoka ja ystävällinen henkilökunta ovat suitsutuksensa minulta ansainneet. Tamarin-ravintoloita löytyy Helsingin ja Tikkurilan lisäksi myös Turusta ja Porista, jos siellä kauempana alkoi thaikkuhammasta kolottaa. ;)