Tofuteemaviikon kolmas resepti on jälleen makea. Marjapiirakka on ruokana klassikko, mutta en ole oikein koskaan ymmärtänyt sen päälle. Älkää ymmärtäkö väärin, marjapiirakka ei missään nimessä ole pahaa, mutta harvoin sitä tekee mieli. Nyt onnistuin kuitenkin löytämään sellaisen ohjeen, että tämä piirakka irroitti maistajistaan spontaaneja kehuja ja pyydettiinpä jopa reseptiäkin. Salaisuus taitaa olla tuo rapeanmakea pohja, sillä se on aivan uskomattoman herkullista!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Marjasosepiirakka

Pohja:

100 g voita

2 ja 1/2 dl vehnäjauhoja

1 dl ruokosokeria

Täyte:

5 dl marjoja (itse käytin 4 dl karpaloita ja 1 dl vadelmia)

1 pkt pehmeää tofua (saatu)

1 dl ruokosokeria

1 tl vaniljasokeria

Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Sekoita piirakkapohjan ainekset keskenään nyppimällä niistä murumainen taikina. Levitä se sitten piirakkavuokaan reunoille asti ja esipaista piirakkapohjaa uunissa n. 5-10 minuuttia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Valmista täyte sekoittamalla kaikki täyteainekset keskenään tehosekoittimessa. Marjojen ei tarvitse olla jäisiä, mutta meikäläisen pakastimessa oli sekalainen kokoelma pakastemarjoja ja halusin käyttää niitä. Kokeilemisen arvoinen idea voisi olla sekin, että jättää desin marjoja erilleen ja ripottelee ne vasta marjasoseen jälkeen piirakan päälle. Levitä täyte esipaistetulle pohjalle, ripottele halutessasi piirakan päälle vielä ohut kerros ruokosokeria ja paista sitten piirakka kypsäksi. Siihen menee n. 30 minuuttia.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anna valmiin piirakan jäähtyä ja asettua rauhassa, jotta marjasosetäyte ei ole enää niin valuvaa. Tarjoile piirakka sitten vielä hieman lämpimänä esimerkiksi vaniljajäätelön kera! :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA