Matalasta verenpaineesta kärsivänä arvostin erityisen paljon, että minut valittiin mukaan Indiedaysin ja Philipsin herätysvalokampanjaan. Jos matalan verenpaineen oireet eivät ole kaikille ennestään tutut, voin kertoa, että niistä kärsiessään tuntee itsensä suunnilleen raskaana olevaksi naiseksi. Jos sängystä nousee yhtään liian nopeasti, aamulla huimaa pelottavasti. Kerran olen pyörtynytkin keittiön lattialle. Pahimmillaan huimauksen lisäksi verenpaineen tasaantumiseen asti oksettaa niin, ettei edes uskalla lähteä julkisille paikoille. Oireet helpottavat (minulla) 2-5 tunnin sisällä, kun verenkierto tasaantuu.

Kampanjan kautta testiin saamani Philipsin Wake-up light -herätysvalo ei tule nostamaan verenpainettani, mutta sen luvataan auttavan heräämään niin, ettei kovaäänisen herätyskellon soittoon herää pelästymällä eikä sängystä tarvitse pompata heti ylös. Jos nouseminen tapahtuu nopeasti, huimaus on lähes välttämätön seuraus. Hidas ja miellyttävä herääminen helpottaa siis oloa tällaiselle elävälle kuolleelle.

Heräämisen mukavuus perustuu siihen, että herätyskellon äänen sijaan herätyslamppu alkaa valaista huonetta jo ennen herätysaikaa. Valon määrä kasvaa hiljalleen (asteikolla 1-20) kohti maksimia, jolloin valo on jo niin kirkas, että siihen herää väkisinkin. Henkilökohtaisesti pidän jo yhden kokeilukerran perusteella tästä vähemmän aggressiivisesta herätystyylistä kovin paljon. Valoon saa halutessaan toki liitettyä sen äänenkin tai vaikka radion, jos sellaisista sattuu pitämään. Aloitan nyt lyhyen testijakson herätysvalon kanssa ja raportoin sitten tänne, miltä valon kanssa herääminen tuntuu verrattuna herätyskellon kanssa heräämiseen.

Tekään ette jää ilman porkkanaa, sillä kampanjaan liittyy tietysti arvonta. Parhaimmalle kilpailukysymukseen tulleelle vastaukselle myönnetään palkinnoksi Philipsin Wake-up Light -herätysvalon perusmalli, joka on arvoltaan 109 euroa.  Kilpailukysymykseen voi vastata 5.12.2012 kello 20:00 asti ja se kuuluu näin: ”Vaikeuksia herätä? Kerro tarinasi ja perustele samalla, miksi juuri sinun pitäisi saada Wake-up Light.

Jos todella haluaa voittaa itselleen tuon valon, kannattaa osallistua myös toiseen kilpailuun, sillä blogini lisäksi tuolla brändisivulla arvotaan vielä vähän hienompi lamppumalli, jonka voi liittää iPhone– tai iPod touch -laitteeseen. Indiedaysin toimitus ja bloggaajat valitsevat palkittavat tarinat kummassakin kilpailussa, joten pistäkäähän parastanne! :)