Mummoillaan mukavasti

Mikä yhdistää kerrospukeutumista, midipituisia helmoja ja matalia kävelykenkiä? Tietysti ihanat mummot, jotka pitävät vuodesta toiseen uskollisesti tyylinsä ja nostavat mukavuuden tärkeimmäksi pukeutumiskriteeriksi.

Kerrospukeutuminen on mummojen erikoisalaa. Syksyllä tarkenee helposti hameessa, kun sen alle pukee sukkahousut isoimmilla kaupasta löytyvillä denierilukemilla. Jalkoihin sujautetaan mukavat loaferit tai matalakantaiset kävelykengät. Hameenhelman pituudeksi taas suosittelisin pohjepituutta, sehän lämmittääkin kivasti.

Lämpimänä pysymistä auttaa myös paidan, neuleen ja takin muodostama pyhä kolminaisuus. Eikä se takki ole mikään ohut ja lyhyt rimpula, vaan pepun peittävä tikki- tai toppatakki.

Asusteet kruunaavat mummon, joten jätä aamulla piilolinssit laittamatta ja asettele nenällesi kunnon silmälasit. Käsikynkkään ripustetaan uskollinen nahkalaukku ja kaula koristellaan silkkihuivilla. Tosimummo luottaa laadukkaisiin materiaaleihin, jotka kestävät vuodesta toiseen ja sukupolvelta seuraavalle.”

(kuva täältä)